+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Ázsia királynője - csoportos hajóút,...

Hajóutak, Távol-keleti hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Ázsia királynője - csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel
ajándék szingapúri városnéző programokkal


Időpont: 2020.január 03-14.
Időtartam: 12 nap/9 éj
Hajó: Norvegian Jade
Elhelyezés: 4*-os szállodában + a választott kabinban
Magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő

Útvonal:

Szingapúr              -      18:00
Tengeri nap           -         -
Phuket               07:00     -
Phuket                  -      19:00
Langkawi           07:00  17:00
Penang               07:00  17:00
Kuala Lumpur     07:00   17:00
Tengeri nap            -         -
Szingapúr           07:00     -

Program:
 
Ha már unja a fagyos magyar tájakat, a januári zimankót és a télikabátokat: tartson velünk egy feledhetetlen, napsütötte utazásra. Irány a trópusok! Szingapúrtól Thaiföldig és vissza: a Norwegian csodálatos Jade óceánjáróján a Malaka-szoros szikrázóan napsütéses vizeit járja ezen a varázslatos utazáson. Készüljön fel élete legnagyobb kalandjára: a fedélzeten válogatott programlehetőségek: tucatnyi étterem, bár, színház, kaszinó, hangulatos medencék várják. Tegye magát próbára kedvenc sportágában: a mérkőzések díszletét az égszínkék tenger hullámai adják! Ha pedig minden izma jólesően sajog: irány a relaxálás Mekkája, a fedélzeti spa- és wellness részleg...
A kikötőkben pedig kulturális-szórakoztató fakultatív* programokon vehet részt. Lazítson néhány órát a legszebb thai tengerpartok hívogató strandjain. Fedezze fel Szingapúrt, csónakázzon az Avatart idéző, földön túli sziklák számos hollywoodi produkció helyszínén, keressen fel egzotikus templomokat, barangoljon Kuala Lumpur utcáin!
 
1. nap - Utazás Budapestről
A csoport első napon menetrend szerinti járatokkal utazik Budapestről Szingapúrba.

2. nap - Szingapúr
Szingapúrban helyi idő szerint a délutáni órákban ér földet a gép, a repülőtérről transzfer visz a szállodába. A kora esti órákat töltheti pihenéssel, vagy szabadon barangolhat az óceánparti üveg-acél tornyok lélegzetelállító árnyékában!

3. nap - Szingapúr
A szállodában elköltött finom reggeli után a csoport szingapúri városnézésre indul. A hangulatos - és szinte makulátlanul tiszta! - városállam felfedezése az indiai negyedben kezdődik. Az élénk, színes városrészből a település nevét viselő folyó torkolatához érkeznek a kirándulók. A Merlion Szingapúr ősi, szinte már szerény kezdeteinek állít emléket, a kornak, amikor a törpe városállam egy volt az ezernyi ázsiai halászfaluk sorában. Nem utolsó szempont, hogy innen fantasztikus kilátás nyílik Szingapúr gyönyörű városképére is!
A csoport a pénzügyi negyeden keresztül a kínai negyedbe hajt tovább, ahol az ott élő kínaiak gazdag kulturális hagyatékába is bepillantást nyerhetnek. A város legnagyobb etnikai közössége évszázadok óta részét képzik a helyi életnek. Az utolsó megálló a Botanikus Kert: az 52 hektáros zöldövezet a nyugalom és földön túli béke kis szigete az örökké nyüzsgő nagyvárosban. A hely igazi ékszerdoboza a Nemzeti Orchidea Kert, ahol a csodaszép virágok lenyűgöző színeiben gyönyörködhet.
A kirándulást követően transzfer a kikötőbe, ahol becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása történik. Késő délután a Norwegian Jade felhúzza a horgonyt és komótos tempóban elindul Thaiföld irányába.

4. nap - Tengeren
Töltse ezt a napot a lenyűgöző Norwegian Jade tengernyi programkínálatának feltérképezésével! Biztos, hogy nem fog a végére jutni... A napot a 16 étterem, bár vagy grillező egyikében indíthatja egy pompás reggelivel: francia, olasz, brazil és ázsiai ízek várják a vendégeket! A finom falatokat követően belevetheti magát a fantasztikus szórakozást és önfeledt kikapcsolódást garantáló programokba.
Vegyen egy frissítő fürdőt valamelyik medencében, vagy lazuljon el egy forró vizes kádban. Élvezze a szikrázó napsütést egy nyugágyon! A Mandara Spa termeiben forróköves masszázs és további több, mint 50 különleges, kényeztető kezelés várja.

5. Nap - Phuket
Elefánt tábor, ínycsiklandó kesudió és egy lélegzetelállítóan szép buddhista templom vár felfedezésre ezen a fakultatív kiránduláson! A különös nevet viselő Sri Bhuraoa Orchidea Cég nem virágokban, hanem magvakban utazik: a csoport első megállóján a kesudió feldolgozásáról tudhat meg izgalmas részleteket. Megnézheti: hogyan csomagolják a finomabbnál finomabb csemegéket a tapasztalt dolgozók...
Innen a Chalong Templomhoz, a sziget legszebb, leggazdagabban díszített buddhista templomához indulnak tovább. A csoport Luang Poh Cham hős szerzetes szobrát is felkeresi. Az ő segítségével tudták a phuketiek leverni az ónbányászok lázadását a 19. század végén.
Az elefántok a thai kultúra központi elemei: ezek a nemes és általában békés kérődzők szobrokon, épületdíszekben és más művészeti ábrázolásokon is gyakorta feltűnnek. Itt az alkalom élőkörnyezetükben is tanulmányozni őket: az elefánt táborban megnézheti hogyan játszanak, fürdőznek, és még meg is etetheti a legnagyobb szárazföldi állatokat... Kihagyhatatlan fotó lehetőség!
Az utolsó megálló egy helybéli termékeket forgalmazó bolt, ahol „last minute” szuveníreket vásárolhat.
Fontos megjegyzés: a túra időtartama a forgalmi viszonyoktól függően változhat. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük, hogy konzervatív ruházatot viseljen, amely a térdeket és vállakat is elfedi. A templomokba történő belépés előtt a cipőt le kell venni.

6. nap - Phuket, a csodálatos Phang Nga öböl
Töltsön el egy feledhetetlen napot az álomszép Phang Nga öböl felfedezésével! A fakultatív* kirándulás a sziget északi részén indul, ahonnan a Thep Krasettree móló vezet az ország kontinentális részére. A Phang Nga Nemzeti Parkban motorcsónakokra száll a csoport, és a lenyűgöző, filmes látványvilágot idéző mészkő szigetek felfedezésére indul. Az 1981-ben alapított park zöldes-tejes árnyalatú vizek partján fekszik, a környéken több, mint 80 csodálatos kis sziget található. Az egyedi karszt formációk sok százmillió évvel ezelőtt születtek, amikor az indiai szubkontinens és Ázsia elementáris erővel ütközött össze. A tektonikus lemezek gyűrődése alakította ki a tájakat, melyen ma Thaiföld és Malajzia fekszik - és azokat a csodálatos mészkő szigeteket is, melyeket a csoport is megcsodálhat a csónakokról. A látvány olyan, mintha egy földöntúli mesekönyv lapjairól lépett volna a valóságra. A karsztokon sajátos élővilág alakult ki: olyan növények telepedtek meg, melyek alkalmazkodni tudtak a hosszas, száraz időszakokhoz és megbirkóznak azzal is, hogy talaj szinte egyáltalán nincs. A csodálatos függőkert szerű, buja tájakon pálmafákat, bambuszokat, páfrányokat és vadon élő orchideákat is látni. A csónakázás közben számtalan ragyogó fotózási lehetősége lesz, de a Kao Ping-Gan szigetnél mindenképpen érdemes elkattintani egy-két kockát: itt forgatták James Bond és az aranypisztolyos férfi emlékezetes záró jeleneteit...
A látogatás Ko Panyi-nál folytatódik: az álomszép ’lebegő’ faluban évszázadok óta élnek, főként muszlim halászok, akiknek az őseik Indonéziából érkezve leltek itt új hazára. A csoport tagjai bepillantást nyerhetnek a nem minden nehézség nélküli, de szép és természetközeli mindennapjaikba és sajátos kultúrájukat is megismerhetik.
A mangrove fák árnyékában hajózva a csónak egy helyi resortnál is kiköt, ahol büfé ebéd várja a kirándulókat. Ezt követően buszok visznek vissza a hajóra, útközben rövid shopping megállóval.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során keveset kell sétálni, de néhány helyszín lépcsőn keresztül közelíthető meg és a séta egy része egyenetlen talajon történik. A túrán kerekesszékes valamint mozgásukban korlátozott utazóink nem vehetnek részt. Időjáráshoz illő öltözet ajánlott: napszemüveg, sapka és sétáláshoz kényelmes cipő. A phuketi forgalomtól függően a kirándulás teljes ideje változó lehet.

7. nap - Langkawi, napsütötte tengerparton
Töltsön el néhány békés órát a Wet Rice szigeten, a hívogató tengerparton a kristálytiszta víz mellett, ahol minden adott az önfeledt kikapcsolódáshoz! A fakultatív* programon a kirándulók a kikötőből kicsi, 12 üléses csónakokkal utaznak a negyed órányi, kellemes hajóútra található szigetre, amely a nevét néhány ügyetlen matróznak köszönheti, akik szerencsétlenségükre egy teljes rakomány rizst a tengerbe borítottak annak partjainál...
A következő három óra a kikapcsolódásé és szórakozásé: a trópusi környezetben, a kókuszpálmák árnyékában fedezze fel az aranyló tengerpartot, mártózzon meg a fokozatosan mélyülő tengerben. Nincsenek kötelező körök és programok: mindenki a saját tempójában fedezheti fel a neki tetsző lehetőségeket!
Fontos megjegyzés: mosdók és öltözőhelyiségek elérhetőek a strandon. Naptej használata valamint saját törölköző ajánlott.

8. nap - Penang
Fedezze fel a gyönyörű Georgetown gazdag kulturális és történelmi örökségét, ismerje meg az egyedülálló maláj kultúrát fakultatív kirándulásunkon! A csoport igazi időutazásra indul: a gyarmati korból megmaradt épületek, kínai bolt-házak és a Little India negyed varázslatos hangulata teljesen magával ragadja az ide látogatókat, miközben a város utcáin barangolnak…
A csoport a Wat Chayamangkalaram thai buddhista templomnál rövid megállót tart. Itt található a híres „Fekvő Buddha”: a 33 méteres szobor megtekintése után az út túloldalán levő burmai buddhista templomhoz is ellátogatnak a kirándulók. A Penang Malay Gallery-ben a sziget történelmét ismerheti meg, egészen a korai évektől kezdve. A fenséges és gyönyörű Khoo Kongsi ház a világ egyik legszebb kínai ún. klánháza, melyet Kínán kívül építettek. A fantasztikusan részletgazdag fa- és gránit faragványokkal ékesített épület kihagyhatatlan látványosság! A kiránduláson megfáradt utazók a város egyik legjobb hotelébe, a Chew Jetty-be is ellátogatnak némi könnyű frissítőért. Ezt követően a hullámok fölött átívelő keskeny fa ösvényeken haladva a helyi kínai közösség szerény kezdeti éveiről árulkodó mólókat is felkeresik.
Fontos információ: a kirándulás során istentiszteleti helyeket is felkeresnek a kirándulók, kérjük konzervatív öltözetet viseljenek, amely elfedi a térdeket és vállakat. A templomokba való belépést megelőzően a cipőt le kell venni.

9. nap - Kuala Lumpur
Fedezze fel a gyönyörű Kuala Lumpurt fakultatív* kirándulásunkon! A csoport a régi vasúti pályaudvarnál kezdi a látogatást, ami a város egyik legtöbbet fotózott épülete a kecses boltíveivel és karcsún ágaskodó minaretjeivel. A szomszédos Nemzeti Mecset a város egyedülállóan szép, csillag alakú mecsete, amely egyaránt jelképezi az ország 13 államát és az iszlám vallás öt pillérét is.
A Függetlenség téren rövid fotózkodásra megáll a csoport: itt fontos, országos eseményeket szoktak megrendezni az Abdul Szamad szultán épület, a Royal Selangor klub és a Szent Mária székesegyház árnyékában. A csoport következő megállója a Petronas ikertornyok, amely ma a világ legmagasabb ikertorony építménye.
Az utolsó megálló Kuala Lumpur élénk kínai negyede. A színes, fedett bazár az akcióvadászok igazi Mekkája, ahol szinte vég nélkül lehet bolyongani - és kiváló alkalom nyílik a tárgyalótechnikája tökéletesítésére is... A környéket szabadon fedezheti fel, ebédre akár a közeli Suria KLCC-be is betérhet, ami egy modern, hatemeletes bevásárlóközpont.

10. nap - Tengeri nap
Egy újabb teljes nap következik a tengereken: a Norwegian Jade sebesen falja a tengeri mérföldeket Szingapúr felé visszatérőben. Fedezzen fel valamilyen különleges éttermet, kóstoljon egy páratlan fogást valamelyik mesterszakács konyhájából. A finom falatok után barangoljon a fedélzeti galériában vagy irány a medencék partja, ahol a hűsítő habok mellett kényelmes ejtőzésre alkalmas napágyak várnak.
Délutáni órákban készüljön fel egy lenyűgöző látványosságra, és foglaljon már jó előre helyet magának, partnerének a fedélzeti színházban, az esti órákban pedig csillogó neonfényeivel egy kis kockáztatásra várja a kaszinó!

11. nap - újra Szingapúr
A Norwegian Jade visszaérkezik a szingapúri kikötőbe - a kicsekkolás és a hajó elhagyását követően a csoportot még egy varázslatos kirándulás várja a gyönyörű óceánparti megapoliszban! A kirándulók a Faber-hegyről libegővel a közeli Sentosa szigetre indulnak. Az apró kocsikból csodás kilátás nyílik a világ egyik legforgalmasabb kikötőjére. A Sentosa sziget a szórakozás központja a városban, ahol számos, különböző programlehetőség várja a látogatókat. Itt található a világ egyik legnagyobb akváriuma (S.E.A. Akvárium), ahol testközelből nézheti meg a tengerek félelmetes ragadozóit és lélegzetelállító csodáit. Összesen több, mint 800 faj 100 ezernél is több egyede várja 49 élőhelyen. Csodálja meg a fenséges manta-rájákat, kalapácsfejű cápákat, óriás fűrészes sügéreket. De bepillantást nyerhet a legendák világába is: a Sentosa Merlion egy 37 méter magas, mitikus élőlény: félig oroszlán, félig hal, amely a város történelmét is szimbolizálja. A szobor tetejéről csodálatos kilátás nyílik a környékre.
A kirándulás végén a csoport busszal utazik a reptérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal indulnak vissza a magyar fővárosba.

12. nap - útban Budapest felé
Bízunk abban, hogy életre szóló élményekkel gazdagabban érkezik majd Ön is vissza Budapestre

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.


A részvételi díj tartalmazza:

kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a program szerint, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek
Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

A részvételi díj nem tartalmazza:
baleset-, betegség-, poggyász + útlemondási biztosítás: 25.000 Ft/fő - től
vacsora: 38 EUR/fő
egyéb személyes kiadások

Kötelezően külön fizetendő:
adók és illetékek: 477 EUR/fő

Fakultatív programok:
  • Phuket 70 EUR/fő
  • Phukat Phang Nga öböl 110 EUR/fő
  • Langkawi 83 EUR/fő
  • Penang 75 EUR/fő
  • Kuala Lumpur 92 EUR/fő
   
(cht)
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Távol-keleti hajóutak

Malajzia, Thaiföld, Kína egzotikus kalandok egy kis keleti fűszerrel és misztikummal keverve.
Ismerje meg Keleti kultúrákat.

Város: Távol-keleti hajóutak

Elsősorban Kína és Malajzia csodás tájai a mesés Kelet a jó meghatározás. Az Indiai Óceán Egyenlítő feletti részei Az Arab-tenger, Benegáli-öböl, Andaman-tenger, Észak és Dél Kínai tenger vonala a hajózási útvonalak meghatározása.

Hajóutak


Térség: Távol-keleti hajóutak

Malajzia, Thaiföld, Kína egzotikus kalandok egy kis keleti fűszerrel és misztikummal keverve.
Ismerje meg Keleti kultúrákat.

Város: Távol-keleti hajóutak

Elsősorban Kína és Malajzia csodás tájai a mesés Kelet a jó meghatározás. Az Indiai Óceán Egyenlítő feletti részei Az Arab-tenger, Benegáli-öböl, Andaman-tenger, Észak és Dél Kínai tenger vonala a hajózási útvonalak meghatározása.
Válogasson útjaink közt téma szerint!