+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mediterrán csodák a Húsvéti időszakban...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Mediterrán csodák a Húsvéti időszakban csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: 2020. április 11 - 19.
Időtartam: 9 nap/8 éj
Utazás: repülővel
Útvonal:Genova ~ Nápoly/Pompeii ~ Messina/Taormina ~ Valletta/Mdina ~ Barcelona ~ Marseille/Arles ~ Genova
Hajó: MSC Grandiosa
Ellátás: teljes ellátás a hajón
Idegenvezetés: a csoportot magyar idegenvezető kíséri

Útvonal:

Genoa, Italy               -         17:00
Naples, Italy            13:00    20:00
Messina, Italy          08:00    18:00
Valletta, Malta         08:00    18:00
Tengeren                 -        -
Barcelona, Spain      09:00    18:00
Marseille, France     09:00    18:00
Genoa, Italy            08:00    -

Az MSC Cruises 2019. novemberében adja át legújabb, MSC Grandiosa tengerjáró hajóját, mely a Meraviglia Plus hajóosztály tagjaként érkezik. Az MSC Grandiosa a tengeri szórakoztatást újabb szintekre emeli, ezzel garantálva az önfeledt kikapcsolódást. A Carousel Lounge-ban újabb két Cirque de Solei előadás készül kifejezetten a hajótársaság megrendelésére. A Polar Aquapark a család apraja-nagyjának örömére szolgál, hiszen a tengerek legizgalmasabb víziparkjában három csúszda, számtalan medence és sok-sok játék közül választhatnak az utasok. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei felkereshetik a panorámás edzőtermet, a Sportplex pályát, vagy a nyitott fedélzeten a futópályán élvezhetik a friss tengeri szellőt. Az ízutazás is garantált a fedélzeten, hiszen minden este különböző ételkülönlegességek közül választhatnak az utasok. A testi-lelki feltöltődésről a díjnyertes, hatalmas területen kialakított Aurea Spa gondoskodik. Napközben és esténként a bowling pálya, a virtuális játéktér, a gyermek- és tinédzserklubok valamint a Broadway-színvonalú előadásokat felvonultató színház felel a szórakoztatásért.

Program:

1.nap
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2.nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Grandiosa fedélzetére. Az ebédet a csoport már az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának fedélzetén fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway – Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap
Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap
A reggeli órákban kikötés Messina városában, ahonnan egy egész napos fakultatív kirándulás keretein belül az Etnát és Taorminát keresi fel a csoport. A kb. másfélórás autóbuszos utazás során képeslap szépségű tájak váltakoznak, míg el nem éri Európa legmagasabb, működő vulkánját. Az Etna meghódítására a Strada dell’Etna, vagyis a Déli útvonal szolgál ezen a napon. A felvonón érdemes kéznél tartani a fényképezőgépet, hiszen a vulkánra és a csillámló tengerre is csodálatos panoráma nyílik. Továbbutazás Taormnia városába, ahol szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel a várost, ehet egy jót a kockásabroszos éttermekben vagy élvezheti a napsütést a kávézók teraszán. A délutáni városnézés érinti a kiváló akusztikával rendelkező görög színházat, melynek építését a hellásziak kezdték meg végül pedig a rómaiak fejezték be. Háttérnek pedig álmodni sem lehetne szebbet az Etna sziluettjénél. Később feltűnik a XIII. században épített Szent Miklós katedrális, a XV. századi Corvaja palota és a kis római Odeon színház is. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap
Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról bámulatos kilátás tárul az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A vársokapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap
Egész napos hajózás az azúrkék tengeren. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7.nap
A déli órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap
Érkezés a reggeli órákban Marseille kikötőjébe. A félnapos fakultatív kirándulás egy másfélórás utazással indul a Camargue régióban fekvő történelmi Arles városába. A rómaiak Gallia Narbonensis provincia székhelyévé tették. A fennmaradt római kori építészeti emlékek 1981 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Vincent van Gogh egy évet töltött Arles-ban. Ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített, számtalan alkotásán köszön vissza a város különleges hangulata és nevezetességei. A gyalogos városnézés magában foglalja a római amfiteátrum megtekintését kívülről, amely az I. században gladiátorviadalok helyszínéül szolgált. Az arénát a XIX. században újjáépítették, azóta színes piacoknak és izgalmas bikaviadaloknak ad otthont. Szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel Franciaország gyöngyszemét. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.


A részvételi díj  tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó/Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában az MSC Grandiosa fedélzetén, 1 éjszakai szállás Genovában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Genovában,
  • transzfer autóbusszal,
  • félnapos városnézés Genovában,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza:
  • útlemondási biztosítást  mely az alap részvételi díj 3%-a.
  • fakultatív programokat
  • az italfogyasztás egy részét (minden alkoholtartalmú ital és bizonyos üdítőitalok)
  • a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár, stb.)
  • esetlegesen felmerülő vízumköltségeket


A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

(jt)


Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Földközi-tengeri hajóutak

 Minden hajóút mely Dél-Európából indul és ott is ér végett, mindegy hogy pár napos vagy hetes utazás. Írány a Földközi-tenger!

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!