+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Málta - EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA

Málta, Körutazás Máltán

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:

A Földközi-tenger közepén megbújó apró szigetország csodálatos természeti képződményekkel, lenyűgöző lovagkori történetekkel és nyüzsgő éjszakai élettel várja, hogy a kíváncsi utazók felfedezzék maguknak.

Utazás: Budapest – Málta – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Málta
Repülés Máltára a kora délutáni órákban közvetlen járattal. Érkezést követően transzfer a szállásra.

2. nap: Hagar Qim – Mnajdra – Három város

Málta a megalitikus építmények őshazája, így délelőtt a két legismertebb neolitikus templomát nézzük meg. A HAGAR QIM, mely a sziget legnagyobb, négy önálló épületmaradványból álló komplexuma, Kr. e. 3600 és 2500 között épülhetett. Közelében található a MNAJDRA, melynek legérdekesebb része a Napforduló és Napéjegyenlőség ajtó. Ezt követően több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon keresztül sétálunk a történelmi Három-városban: Vittoriosa, Senglea és Cospicua. Kikötői öbleit a föníciaiak ideje óta használják, mely megélhetést jelentett a helyiek számára, de egyben sebezhetővé is tette őket a háborúk ideje alatt. A program végén transzfer vissza a szállodába. Szállás.

3. nap: Mdina – Rabat – Mosta
Egész napos kirándulás során elsőként látogatás Ta’Qali kézműves faluban, ahol üvegfúvó munkások és más kézművesek munkavégzés közben láthatók, kitűnő vásárlási lehetőség is egyben. Következik MDINA, az egykori főváros, mely a „hallgatag város” néven ismert, és máig megőrizte középkori hangulatát. Folytatás RABAT-ban a Római villa és Szt. Pál katakombáinak megtekintésével. Végül MOSTA, a dóm hatalmas kupolája méretét tekintve harmadik Európában. Szállás.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás Gozo szigetére
Pihenés vagy fakultatív kirándulás a szomszéd szigetre, az Odüsszeiából Kalüpszó-szigeteként ismert GOZO-ra. Nevezetességei közül kihagyhatatlan a megalít kórból fennmaradt Ggantija-templom, Victoria, a sziget „fővárosa”, benne a Citadella és a Székes-egyház, Ta’ Pinu bazilika, a legfontosabb zarándokhely, és ha időnk engedi, akkor még Kalüpszó barlangját is megnézzük. Délután utazás vissza Máltára. Szállás.

5. nap: La Valetta - Kék-barlang – Marsaxlokk - Budapest

Városnézés Málta és 2018. Európa Kulturális fővárosában, LA VALETTÁ-ban. Elsőként a Barracca kert, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Nagy Kikötőre, majd a sziget legimpozánsabb templomát, a Szt. János társkatedrálist nézzük meg. Fotószünet a Kék-barlangnál, majd továbbutazás MARSAXLOKK halászfaluba, séta és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Valletta városa
- Málta megalít templomai

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Málta – Budapest útvonalon
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat és városnézéseket a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- fakultatív félpanziót (4 vacsora): 28.500,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 55.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- idegenforgalmi adó: kb. 4,- € (A helyszínen fizetendő!)
- belépőjegyek árát: kb. 60,- € / fő
- fakultatív kirándulás Gozo szigetére (min. 15 fő esetén): 50,- € + kb. 20,- € belépőkre, hajójegyre
Kérjük az utazás megkezdése előtt írásban jelezzék irodánkban, részt kívánnak-e venni ezen a programon. Döntésük visszavonhatatlan.
- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)
- Szervízdíjat / Borravalót: 10,- € / fő (helyi gépkocsivezető stb. számára)
- minimális utaslétszám hiányában, 20 - 24 fő indulása esetén az 14.800,- Ft-os / fő
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 49.800,- Ft

Érintett desztinációk:

Málta

Látnivalók

Málta fővárosa Valletta, a város, melyet úriemberek építettek úriembereknek. A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, gyönyörű, de szerencsére nem túl hosszú sétával bejárhatóak a műemlékek. A fővárosba a Városkapun keresztül érkezünk. Csodálatos tereken, paloták között végighaladva érkezünk a miniszterelnök rezidenciájaként funkcionáló Auberge de Castille palotához. A spanyol lovagok által kialakított Upper Barrakka Parkból lélegzetelállító panoráma tárul elénk. A Szent János székesegyház díszes barokk berendezése, és az olasz Caravaggio festményei is messze földön híresek. A Szent Elmo erődben korhű ruhákba öltözött színészek adják el a középkor nagy csatáit.

Medina városába érkezve az embernek az az érzése támad, hogy visszarepült a középkorba. Varázslatos barokk és normann épületek, szűk macskaköves utcák, hangulatos éttermek várják a turistákat. A főtéren található a 11.században épített Sicula-Norman székesegyház, amely még az 1693-as óriási földrengést is túlélte. A külvárosi Római Régiségek múzeuma az 1000 éves római uralom emlékeit mutatja be.

Hagar Qim kőkorszaki temploma a Föld legrégebbi épülete, belsejében kőbe vésett állatrajzok, bálványok, gyönyörű oltárok csodálhatók meg. Az egyedülálló történelmi emlékek mellett a pazar panoráma teszi Hagar Qimet az egyik legértékesebb turisztikai célponttá.

Gozo szigete a csendesebb, nyugodtabb helyeket kedvelőket várja. A fellegvárból felejthetetlen látvány nyílik az egész szigetre.

Málta még a föld alatt is ámulatba tudja ejteni a turistákat, Calypso barlangja és az Alabástrom barlang teszi teljessé a fantasztikus nyaralást.

Nyitvatartás: üzletek 09.00-12.30-ig és 16.00-19.00-ig, szombat délután és vasárnap egész nap zárva, bankok 08.00-12.00-ig, vasárnap zárva, múzeumok 08.00-14.00-ig.

Közlekedés: baloldali, célszerű óvatosan vezetni, autóbérléskor a minimum korhatár 25 év, a bérlés a helyi képviselőnk segítségével történhet valutában, kaució nem szükséges. Buszhálózat jól kiépített, a legmagasabb buszjegyár 40 cent. Taxi a hazaihoz képest drágább, érdemes előre megbeszélni a tarifát.
Biztonság: Máltán a közbiztonság jó, de a nagyobb értékeket érdemes a szálloda széfjében tartani.

A máltai szigetcsoport étrendjében általában a tengeri étkek dominálnak. Szívesen kínálják az embert pixxispaddal (kardhal), merluzzóval (vörös tengeri pér) és tunnagg-gal (tonhal), gyakran máltai módra elkészítve, paradicsommal, paprikával és hagymával. Lehet találni rákot és langusztát is, de ez itt sem olcsó mulatság. A polip és a tintahal nagyon népszerű, és önmagában, illetve saláta és ragu formájában fogyasztják.
A lampuka nevű hal a sziget specialitása, és a szezonja augusztustól novemberig tart.
A marhahúst és a bárányt általában sütik, többnyire hagymával és krumplival; és a helyi különlegességeket kínáló éttermekben kaphatunk párolt disznóhúst, borjúmirigyet és velőt.

Térség: Körutazás Máltán

Ebben a régióban gyűjtjük azokat az utakat melyek akár városlátogatás vagy körút kapcsán érintik Málta szigetét.
A részletes programok között megtalálhatóak a látnivalók listája melyeket az adott út programja érint.
Néhány fontosabb nevezetességet felsorolunk a teljesség igénye nélkül. Az UNESCO kulturális világörökség listájára sorolta:
ősi földalatti szentély (Hal Saflieni-i hipogeum), Valletta városa, Málta templomai (Ggantija, Mnajdra)

Város: Körutazás Máltán


Válogasson útjaink közt téma szerint!