+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

MÍTOSZOK FÖLDJÉN, CSOPORTOS ÉSZAK-EURÓPAI...

Hajóutak, Észak-európai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:
MÍTOSZOK FÖLDJÉN, CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Ajándék félnapos városnézéssel Hamburgban

Időpont: 2019.július 23 - augusztus 4. 11 nap/ 13 éj
Útvonal: Hamburg ~ Lerwick ~ Seydisfjordur ~ Akureyri ~ Isafjordur ~ Reykjavík ~ Invergordon/Loch Ness ~ Hamburg
Hajó: MSC Preziosa
Utazás a kikötőig: repülővel

1.nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Hamburgba. Érkezést követően transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Preziosa fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

2.nap
A tengeren töltött nap folyamán mindenki felfedezheti az MSC Preziosa által nyújtott számtalan szolgáltatást és bekapcsolódhat a programok valamelyikébe.

3.nap
Kikötés a kora reggeli órákban a Shetland-szigeteken, Lerwick városában, melynek jelentése sáros öböl. A kétórás fakultatív városi séta az óváros szívében a Victoria-mólón kezdődik, ahol egy igazi időutazáson vehetnek részt a látogatók. A séta során a XVIII. századi házak és raktárak csoportját képező Lodberries, a Market Cross és a Tolbooth felkeresése. A séta a város kanyargós utcáin folytatódik tovább egészen az elegáns Városháza épületéig majd a XVI. századi Charlotte erődig, ahonnan páratlan kilátás nyílik az öbölre és Bressay szigetére. A város híres kézműves termékeiről, érdemes körülnézni a kisebb üzletekben rejlő kincsek után. A nap további részében egyedül is felfedezhető Lerwick vagy a hajón is ejtőzhetnek az utasok egy kiadós ebédet követően. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap
Egész napos hajózás a tengeren a vikingek hazája felé, Izlandra. Az úszó szállodakomplexum fedélzetén számtalan, kifejezetten tengeri napokra összeállított program és fedélzeti szolgáltatás közül választhatnak az utasok.

5.nap
Érkezés a kora reggeli órákban Izlandra, Seydisfjordurba, ahonnan egy egész napos izgalmas fakultatív program keretében az izlandi erdetmítoszba pillanthatnak be a csoport tagjai. Az elfek, vagyis az elrejtett emberek a mai napig nagyon fontos szerepet töltenek be az itt élők életében. Legendájuk szerint az elfek volnának Ádám és Éva azon gyermekei, akikwt Éva el akart rejteni az Úr szeme elől, akinek erre az volt a válasza: „ha Te elrejtetted őket előlem, akkor én is elrejtem őket előled”. Így születtek meg a tündérek, akik az emberek számára láthatatlanok, dombokban és sziklákban élnek a hiedelmek szerint. Utazás Borgarfjörður Eystri irányába, ahonnan csodálatos panoráma tárul az utazók elé. Az izlandi sagák közül számos esemény itt játszódik, pontosabban a Bakkagerði nevű faluban, melyet az elfek otthonának tartanak. Van itt a nevüket viselő kávézó, étterem és egy 30 méter magas dombon pedig az elfek városa, Áfaborg található. Nap további részében lunda megfigyelésre is adódik lehetőség Hafnarhólmi-ban és egy ízletes helyi ebéd is része a programnak. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap
A kora reggeli órákban érkezés Akureyri kikötőjébe. A félnapos fakultatív program egy igazán kalandos, szórakoztató és izgalmas kombinációt teremt, hiszen egy Izlandon tett kirándulás nem lenne az igazi, ha a bálna les kimaradna a programból. A kikötőt elhagyva lenyűgöző völgyek, erdők és farmházak szegélyezik az utat Európa bálnales fővárosáig, a kb. 100 km-re fekvő Húsavíkig. A hangulatos kikötőt színes hajók és hófödte csúcsok övezik. A csuka- és hosszúszárnyú bálnák mellett, kardszárnyú delfineket, a tenger bohócainak nevezett lundákat, egyéb tengeri állatokat, madarakat is látni ezen a vidéken. A fehércsőrű delfinek játékosan úszkálnak a hajók mellett. A tengeri kalandot egy helyi étteremben elfogyasztott ízletes ebéd követi. Később a Húsavík Whale Center látogatása, ahol a bálnákról kaphatnak bővebb információt a látogatók. A kiállítás során sok minden megtudható ezekről a fagyos izlandi vizekben élő fenséges lényekről. Visszaúton megálló az „istenek vízesésénél”, a Goðafoss-nál, mely az ország legnagyobb és lenyűgözőbb zuhatagai közé tartozik. A gleccserfolyam kb. 12 méter magasságból zúdul alá ezen a 30 méter széles szakaszon. A vízesés fontos szerepet játszott Izland keresztény hitre való átállásában, ugyanis miután a főpap, Þorgeir törzsfőnök meghozta döntését egy szimbolikus szertartás keretében ide dobta be pogány isteneit. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap
Kikötés a reggeli órákban Isafjordur-ban. A fakultatív program első mérföldköve már a hajóról leszállva az utasok szeme elé tárul, amely nem más, mint a lenyűgöző, hamisítatlan izlandi táj. Az utazás élesen barázdált, hegyes terepen vezet keresztül, falvak, farmházak és földművelésre használt területen. Érkezés a Wesfjords második legnagyobb fjordjába Arnafjordurba, melynél szebbet nem találni az egész vidéken köszönhetően a változatos domborzatnak, a fenséges hegyeknek és a lélegzetelállító látványt nyújtó Dynjandi vízesésnek, mely 100 m magasságból zúdul alá. A hét kisebb zuhatagból összeálló vízesés egy menyasszonyi fátyolra emlékeztet, mivel a tetején 30 m, az alján pedig 60 m szélességben terül el. Visszaúton számtalan lehetőség adódik fotózásra. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap
Érkezés a reggeli órákban Reykjavík kikötőjében. Fakultatív kirándulás a lávamező közepén elterülő, 37-39 °C meleg, gyógyító hatású, türkizkék Kék Lagúnához. A 45 perces autóbuszos utazásra lévő lagúnában 9 millió liter víz található, mely gazdag szilícium-dioxidban és kénben, ezáltal segíti a bőrbetegségek gyógyulását is. A 40 óránként teljesen átcserélődő, tejfehér színű vízkészletet az algák teszik kék színűvé. Az 1980-ban megnyitott fürdőkomplexum a közelben található Svartsengi erőműnek köszönheti létrejöttét. Az innen kiömlő, felesleges és a láván összegyűlt termálvíz jótékony hatását a helyiek fedezték fel és nem sokkal később létrehozták a gyógyfürdőt, melyet páratlan szépsége miatt is felkeresnek az Izlandra látogató utazók. Visszaúton rövid városnézés a fővárosban, Reykjavíkban, melynek neve „füstös öblöt” jelent, valószínűleg a közeli hévízforrásokból feltörő gőzök miatt kapta. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Izland legfontosabb természeti helyeihez, melyek hármasa adja az Arany Kört. Első megálló a fővárostól 30 mérföldre fekvő Þingvellir Nemzeti Park, mely az ország egyetlen világörökségi helyszíne. A parkot 1930-ban alapították, tektonikailag a Föld egyik legérdekesebb területe, hiszen egy óriási láva földön terül el, zöld moha és vadvirágok borítják felszínét. Az izlandi nép számára az egyik legjelentősebb történelmi helyszín, mivel az első parlament itt ülésezett és a park neve is ezt jelenti. A program második megállója a természetvédelmi területnek számító Gullfoss- vagy Arany vízesés, mely ámulatba ejti a látogatókat. A természet e csodájára a korona akkor kerül fel, amikor feltűnik felette egy pompás szivárvány. A zöldellő természetben megtalálhatóak az áfonyacserjék, az árnyékot adó fűzfák és természetesen zuzmó is tarkítja a tájat. Később továbbutazás a Geysir-hez, ahonnan a gejzírek elnevezése is származik. Ebben a szürreális környezetben megfigyelhetőek a sziszegő hőforrások és különböző geotermikus jelenségek. Ennél jobb helyszín nem is akadna egy ízletes ebéd elfogyasztásához. Késő délután visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

10.nap
Egész napos hajózás a tengeren Invergordon irányába.

11.nap
Kikötés a reggeli órákban Invergordon kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás a misztikum, a rejtelmek és a kísérteties történetek világában. Loch Ness máig megfejthetetlen titka számtalan látogatót vonzott már Skócia második legnagyobb édesvizű tavához. A homályos mélységben számos hátborzongató történet született a tó legnépszerűbb lakójáról, Nessie-ről. A mítosz szerint időszámításunk előtt 565 óta foglalkoztatja az embereket, amikor Szent Kolumba megmentett egy embert a szörnytől. Ezt követően a XX. század elején és végén látták újra. A tó felett, egy dombtetőn terül el büszkén Urquhart vára, mely Skócia egyik legtöbbet fotózott látványossága. A XII. században építetett kastélyt 1692-ben III. Vilmos csapatai leigázták, azóta csak a falai állnak, de még ebben a formában is ámulatba ejti az utazókat. A látogatóközpontban tartott vezetést követően panorámás városnézés Invernessben, melyet a Skót felföld fővárosaként tartanak számon. A skóciai látogatás nem lenne teljes, ha a tündérekről és a koboldokról szóló mesék nem járnák át a program helyszíneit. Vacsora és szállás a hajón.

12.nap
Egész napos hajózás a tengeren Hamburg irányába. Érdemes ezen a napon még bekapcsolódni a fedélzeti programok valamelyikébe és felidézni az eddig szerzett élmények sokaságát.

13.nap
Érkezés Hamburg kikötőjébe a kora reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délután transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 12 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással),
  • transzfer autóbusszal,
  • félnapos városnézés Hamburgban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díjak nem tartalmazzák:
  • Illetékek: 109.000 Ft
  • Kötelező szervizdíj: 46.000 Ft
  • Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.

Fakultatív Kirándulások:
  • Lerwick: 17.000,- Ft
  • Seydisfjordur: 99.000,- Ft
  • Bálnales Húsavíkban: 99.000,- Ft
  • Isafjordur: 99.000,- Ft
  • Reykjavík - Kék Lagúna: 59.000,- Ft
  • Reykjavík - Arany Kör: 69.000,- Ft
  • Loch Ness: 39.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Pótágyas kabinokra vonatkozó ajánlatainkért érdeklődjék irodánkban!


(jtt)




Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!