+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dominikai nyaralás a karácsonyi...

Dominikai Köztársaság, Dominikai tengerpart

Szállás típus: Hotel *****
Ellátás: All inclusive
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út
Indulás:

-MAGYAR ASSZISZTENCIÁVAL-

A Dominikai Köztársaság vitathatatlanul a legváltozatosabb gyöngyszem a karibi térségben. Az egekbe kívánkozó változatos hegycsúcsok ellentétben állnak az aranyló partokkal, simogató hullámokkal. A partokat kissé elhagyva pedig csodálatos lagúnák, bájos vízesések és illatos esőerdők veszik át a terepet, és ez még csak a történet kezdete.  Élvezze a helyi ízeket a spanyol és afrikai konyha keveredésében, és ne hagyja ki a friss tengeri herkentyűket vagy a helyi rumot sem! A karibi életszeretet tapintható a városokban, a karneválok szinte egymást érik. Az álmos halászfalvakban viszont visszaevezhetünk az időben .

Ezen a karácsonyon legyen a karácsonyfája ezernyi pálmafa, a karácsonyfadísz néhány egzotikus helyi élmény, az ajándék pedig az út maga. Snorkelling, szigettúra, majomország, vad-quadkaland, dzsungeljárás vagy lovaglás a naplementében? Idén mi lesz a dísz a karácsonyfán?

 

Secrets Royal Beach Punta Cana 5*

http://www.secretsresorts.com/en_us/resorts/dominican-republic/royal-beach-punta-cana.html

Töltsön el Ön is egy felejthetetlen hetet Punta Cana egyik legkedveltebb szállodájában! A megérkezést követően a repülőtéren utasainkat magyar asszisztencia várja, hozzáértők segítenek a szállodához való eljutásban, a bejelentkezésben, valamint részletes tájékoztatást adnak a legfontosabb tudnivalókról. Napjaikat rugalmasan kedvükre alakíthatják, a programok szervezésében pedig igény szerint kérhetik szakértők segítségét. A pihenés mellett számos aktív fakultatív programlehetőséget kínálunk, melyekről részletes információt a lap alján olvashatnak. 

A szállodáról bővebben:

Punta Cana egyik legkedveltebb részén, Bavaro strandon elhelyezkedő luxusüdülőhely. A hotel csak felnőttek számára elérhető, ideális helyszíne egy romantikus nyaralásnak. A szobák felszerelése modern. Az  éttermek hihetetlen sokszínű választékkal várják a vendégeket, ahol kipróbálhatják a legkülönlegesebb halspecialitásokat, tengergyümölcseit. Az ár magában foglalja a következő kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket: fitnesz-központ, aerobic, röplabda, búvárkodás, sznorkelezés, vitorlázás, kajakozás, szörfölés. Ezen kívül éjszakai műsorok, kaszinó, wellness, open-air diszkó, boltok, valamint táncórák is elérhetőek. A part és a medence mellett nyugágyak és napágyak állnak rendelkezésre, hogy tökéletessé tegyék a relaxálást. 

Az All Inclusive ellátás tartalmazza a svédasztalos reggelit, ebédet és vacsorát, valamint előzetes foglalás esetén á la carte étkezésre is van lehetőség. A vendégek finom harapnivalókat is választhatnak a főétkezések között, illetve alkoholmentes és helyi alkohol italokat is korlátlanul fogyaszthatnak.

Tervezett menetrend: 

Odaút

2021.12.21.        Budapest (BUD) – Frankfurt (FRA)               06:15 - 08:00

2021.12.21.        Frankfurt (FRA)  – Punta Cana (PUJ)            12:25 - 17:50

Hazaút

2021.12.29.        Punta Cana (PUJ) –  Frankfurt (FRA)           19:05 - 09:15 (érkezés másnap)

2021.12.30.        Frankfurt (FRA) – Budapest (Bud)                16:00 - 17:30

 

A részvételi díj tartalmazza: 

  • repülőjegyet kényelmes menetrenddel, 1-1 átszállással
  • helyi transzfert a repülőtér-szálloda-repülőtér között
  • szállást 8 éjszakára all inclusive ellátással
  • magyar asszisztenciát a kint tartózkodás alatt, aki a repülőtéren várja utasainkat, és magyar nyelvű programok mellett bármilyen segítség esetén is rendelkezésre áll

A részvételi díj nem tartalmazza: 

  • repülőtéri illetéket
  • sztornó biztosítást (1%)
  • betegség-baleset-poggyász biztosítást az utazás időtartamára

Helyben fizetendő: 

  •  turistakártya érkezéskor 10 USD/ fő
  • kilépési illeték elutazáskor 20 USD/fő

Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

Helyszínen választható fakultatív programok:

·        Sanoa szigetlátogatás ebéddel

Bayahi kikötővárosa, Trimaran hajó, Saona szigete, ebéd, Canton de la Playa, Piscina Natural

Közlekedés busszal és hajóval

Egész napos program

Részvételi díj: 139 USD

 

·        Samana-félsziget

Buszos transzfer Samana-félszigetére, katamarán hajózás és bálnales/VAGY Los Haitises nemzeti park; Los Cocos vízesés, nyitott safari teherautós utazás, ebéd, Bacardi sziget (Cayo Levantado)

Egész napos program

Részvételi díj: 175 USD (januártól áprilisig: 195 USD bálnalessel)

 

·        Delfinúszás

Életre szóló élmény: lehetősége nyílik megérinteni a delfineket és együtt is úszni velük. 

Részvételi díj: 149 USD

 

·        Santo Domingo és Altos de Chavon

Dominikai Köztársaság fővárosa: Santo Domingo, Altos de Chavon – a korallváros, Alcazar de Colon, Catedral Primada de América, Ozama-erőd

Egész napos városnézés

Részvételi díj: 99 USD

 

·        Macao-Cap Cana

Macao – szörfparadicsom, Cap Cana, Juanillo part, Little John – a Karib térség egyik legjobb étterme

Részvételi díj: 90 USD

 

·        Slingshot

Polaris Slingshot háromkerekűvel kocsikázás Macao Beach-re, Punta Cana Downtown

Fél napos program

Részvételi díj: 200 USD / kocsi / 2 fő

 

·        Jetboat

Jetboat – a térség leggyorsabb csónakja, cápa és rája simogatás, úszás

Félnapos extrém hajótúra

Részvételi díj: 75 USD

 

·        Mélytengeri horgászat 

Kikapcsolódás gyakorlott és kezdő horgászoknak egyaránt!

Részvételi díj: 140 USD ( + kísérő: 100 USD)

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Dominikai Köztársaság

A parton pazar üdülőtelepek, éttermekkel, a medencék körül bárokkal, nagyszerű programokkal, ahol az ember feledheti a hétköznapokat, a fagyos európai telet.
De legizgalmasabbak a dominikai falvak városok, emberek. A színes, rózsaszín, kék, zöld pálmafákkal fedett házak előtt üldögélnek az emberek, s ha szól a zene, táncra kerekednek. Táncol a fogatlan idős ember, a hajcsavarós fiatalasszony, a pucér gyermek. A diszkókban a halovány villanyégőknél, a kajla lábú székek mellett pedig szól a merengue, s nemre, korra való tekintetnél mindenki átadja magát ennek a kissé erotikus hangzású, különös karibi zenének. A váll szinte mozdulatlan, de jár a kar, a kéz, forog a csípő, a forró karibi éjszakában ritmusra mozdulnak a testek.
Ám Dominika nem csak természeti szépségeivel, különleges hangulatával bűvöli el a turistát. Az újvilág legrégibb városa, Santo Domingo, Dominika fővárosa, Kolumbusz korát idézi. Szinte hihetetlen, hogy az El Alcasar palotában ma is áll az a mennyezetes ágy, amelyben fél évezereddel ezelőtt álomra hajtotta fejét Amerika felfedezője, Hispaniola egykori kormányzója. A Santa Maria la Menor katedrális is századok óta hírdeti a spanyolok egykori tengeri hatalmát. S itt áll a félteke első katonai építménye, az Ozama erőd. Mind, mind egy letünt időről mesélnek.

Dominika városaiban ma is állnak a spanyol gyarmatosítók idejében épült paloták, Santo Domingóban végigjárhatjuk a kormányzósági palotát, Kolumbusz egykori otthonát, ahol még Kolumbusz menyezetes ágya is megcsodálható. És állnak azok a templomok is, amelyeket a spanyol barokk stílusában emeltek szigetekre érkezett gyarmatosítók évszázadokkal ezelőtt. A Karib-tengeri szigetvilág másik varázslatos szigete Jamaica, a rasta és reggae zene hazája, ahonnan a reggae koronázatlan királya, Bob Marley, jamaica nemzeti hőse elindult világhódító útjára. Bár a sziget szintén spanyol fennhatóság alá tartozott, 1655-ben elhódították tőlük a britek. Az angol hatás ma is érződik a sziget kultúrájában, e téren afféle kulturális zászlóshajónak számít a karibi térségben. S ahogy Dominikán mindenki elzarándokol a varázslatos Samana szigetre, ahol a Bacardi reklámját is készítették, úgy Jamaicán a főváros Kingston közelébern magasodó Blue Mountains a kirándulók egyik kedvelt úticélja. A fátyolos kék színben úszó hegy oldalait haragoszöld erdők borítják, üdítő látvány a tenger kéksége, és a szikrázó napsütés után. Amiből persze soha sem elég a mérsékelt égövön élő turistának, különösen ilyenkor télen. A legszebb partszakaszok Ocho Rios és Negril közelében találhatók. Ám az Ocho Riosban nyaralók nemcsak a tengerpatig jutnak el, többnyire ellátogatnak a településtôl 3 kilométerre található vízeséshez, mely egy erdőben tör fel, s kétszázméteres, szelíd zúgókkal teli út után érkezik meg a tengerbe. Negrilről pedig azt tartják, hogy Jamaica legszebb idegenforgalmi látványossága. Itt egyetlen épület sem lehet magasabb, mint az őket övező pálmafák, amelyek a 11 kilométer hosszú Long Bay-t, e vakitó fehér homokkal borított strandot övezik.

Ám Dominika nem csak természeti szépségeivel, különleges hangulatával bűvöli el a turistát. Az újvilág legrégibb városa, Santo Domingo, Dominika fôvárosa, Kolumbusz korát idézi. Szinte hihetetlen, hogy az El Alcasar palotában ma is áll az a mennyezetes ágy, amelyben fél évezereddel ezelôtt álomra hajtotta fejét Amerika felfedezője, Hispaniola egykori kormányzója. A Santa Maria la Menor katedrális is századok óta hírdeti a spanyolok egykori tengeri hatalmát. S itt áll a félteke első katonai építménye, az Ozama erôd. Min, mind egy letünt időről mesélnek. Latin zene, pálmafaligetekben elhelyezkedő szállodák, egyedi kultúra, rengeteg sportolási és szórakozási lehetőség jellemzi a Kolumbusz Kristóf által több, mint 500 éve felfedezett Karib-tengeri szigetet, mely kiválló természeti és éghajlati tulajdonságai miatt méltán világhírű. A sziget szikrázóan fehér tengerpartjai, a főváros Santo Domingo nyüzsgése, Puerto Plata hullámai és az azúrkék tenger magával ragadja a turistákat. Fakultatív kirándulások alkalmával elmehetünk bálnanézőbe, megtekinthetjük az őslakosság mindennapjait, jeep-safari-n vehetünk részt, de meglátogathatjuk Santo Domingo történelmi városrészeit, miközben a karibi mentalitással megáldott vendégszerető lakosok mindent elkövetnek, hogy maradandó élményekkel távozzunk e szépséges szigetről.

Posta: Postai szolgáltatás a hotel Punta Garza** kivételével mindenhol vannak, képeslapok és bélyegek a recepción is kaphatók. (Europába a bélyeg kb. 10 peso.)

Közlekedés: Az utak viszonylag elfogadhatóak, taxi és busz közlekedés a legtöbb nagyváros között létezik. Van olyan busz ami csk rövid távon közlekedik és addig nem idul el, amíg meg nem telik. Ha taxit vesznekigénybe,előre alkudni kell, de vannak fix árasak is, amelyeket a standjánál lehet igénybe venni, fizetés USD-ben.
Puerto Plata és Punta Cana, Santo Domingo között naponta van belső repülőjárat.
Autóbérlés: Nincs rá lehtőség, motorkerékpárt is csak nagyobb városokban tudnak bérelni.

Biztonság: Tanácsos a szállodák széfjében tartani az értékeiket, ennek dija 250-300 peso/hét(biztosítékkal).
Az útlevének inkább csak a fénymásolatát hordják magukkal. A tengerparton semmit sem szabad őrizetlenül hagyni. A gyerekeket ne engedjék egyedül a tengerbe,mert a hullámok erősek lehetnek,és avíz alatti sziklák miatt veszélyes olyan helyen úszni ,ahol nem látni le. A strand cipő használata ajánlott. A partnál távolabrbbra csak az úszni jól tudok merészkedjenek. Monokinis és nudista fürdőzés tilos!

Árak:
Üditő,sör - kb.3- 4 DEM bor  kb 30-50 DEM
Koktélok kb.5-8 DEM ebéd/vacsora kb. 20 DEM
Víz kb.2,5 DEM/liter ágy,napernyő a parton kb.3-5 DEM

Vásárlás: Érdemes kávét , rúmot , cigarettát vásárolni, mert minöségük jó és olcsóak, ezen kívűl borostyánkővet és ebből készült ékszereket , szalmából font ajándékokat és naív festményeket is lehet venni. Minden szállodában találhatóak boltok, üzletek, melyek általában 10.00-13.00 és 14.30-20.00-ig tartanak nyitva.

Borravaló:Mértéke átlagosan 5-10 %és el is várják.hordárnak kb. 1 USD/csomag és a szóbalánynak naponta

Ünnepek: Legfontosabb ünnepek:jan.01-újév,jan.02-Juan Pablo Duarte napja,feb.27-Függetlenség napja, ápr.-húsvét , máj.01-munka ünnepe, nov.06-alkotmány napja, dec.25-karácsony, A diminikaiak az ünnepiket hosszan tartják.
Transzferidő: Santo Domingo repülőteréről:
- Boca Chica kb.25 perc
- Juan Dolio kb 45 perc
- Puerto Plata kb 4 óra

Sport: Néhány szálloda a sporteszközök használatáért kauciót kérnek.
Szörf bérlés kb. 18,5 USD/óra.  torpedocsónak max. 6 fő  kb.7,4 USD/kör/fő
búvárkodás Punta Cana Hu Iberostar Bávaro-ban nyílt vízi oktatás
Fényképezés: Érdemes itthonról vinni filmet és elemet, mert kint drága. A kint vásárolt fotóscikkeknek nézzék meg a lejártati idejét.
Étkezés: A franci ,olasz ,kínai ,mexikoi konyha mellet érdemes megkóstolni a helyi specialításokat.Pl:paell(egytálétel),sancocho (többfajta húsból),tortilla.
Szórakozás: Boca Chica-ban és Cabarete-ben van a legtöbb szórakozási lehetőség,éttermek,discok. Az dominikai emberek segítőkészek,barátságosak és állandoan mosolyognak. Előfordulhat azomban, hogy az étteremben leadótt rendelésre 1 órát várbi kell, de nem szabad agreszivnak idegesnek lenni, mert ezt látva nem biztos, hogy kiszolgálják a vendéget.
Posta: Postai szolgáltatás a hotelPunta Garza**kivételével mindenhol vannak, képeslapok és bélyegek a recepción is kaphatók.(Europába a bélyeg kb.10peso.)
Terület:  48 422 km2
Népesség:  7 313 000 fő
Főváros:  Santo Domingo
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 peso=100 centavo
Időzóna:  CET -5 óra (GMT -4 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  tiszt. konz.:José Urena A. / Autopista Duarte km.12,5(esq.Av.Monumental), (1)(80
Vízum:  I
Útlevél szükséges:  I
Országhívószám:  + 1

Térség: Dominikai tengerpart


Város: Playa Bavaro


Válogasson útjaink közt téma szerint!