+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent a Dunán

Hajóutak, Folyami hajóutak

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Időpont: 2018. december 8-9.

Elhelyezés: 4 csillagos hotelben

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió.

Program:

1. nap
: Reggel utazás autóbusszal Ausztriába, Schlosshofba. Savoyai Jenő hadvezér pompázatos kastélyában és annak udvarában szépséges karácsonyi vásár vár ránk: kézművesek, ajándék-ötletek, kulináris érdekességek, csemegék. Délután átutazunk Pozsonyba, a koronázó város szépséges belvárosába. Délutáni, esti városnéző séta, kulináris élvezetek a pozsonyi adventi vásárban, fürdőzés advent fényeiben. Szállás Pozsonyban.

2. nap: Reggeli után hajóra szállunk és megindulunk a sebes folyón lefelé. Rövidesen elérjük a bősi vízlépcső tározó tavát. Megismerkedünk a Duna elterelésének történetével és annak műszaki lehetőségével. A felvízcsatornában a templomtornyok magasságából lefelé nézve haladunk a csallóközi települések között. Bősnél 20 métert megyünk le a zsilipben, majd az alvízcsatornán kisvártatva elérjük ismét az Öreg-Dunát, a kanyargó, gyors szigetközi Dunán hajózunk Gönyüig, aztán a Monostori Erdő bástyájánál elérjük Öregkomáromot. Itt kiszállunk és autóbusszal utazunk Budapestre, érkezés kora este.

A hajó:
a ROHAM termes rendezvényhajó, 60 fős zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal és hajóval, a szállást 4 csillagos hotelben reggelivel és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a kikötői illetéket, az útlemondási biztosítást, az utasbiztosítást, a félpanziót.

Kikötői illeték: 3.800 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: 630 Ft/fő

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 1.130 Ft/fő

Választható szolgáltatások:

Félpanziós felár: 6.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 8.500 Ft/fő

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Folyami hajóutak


Város: Folyami hajóutak

Nílus vagy Amszterdamot körülvevő számtalan csatornák egyike, teljesen mindegy merre található, a lényeg, hogy hajózható folyó legyen. Egy kis dunai hajózás?...

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Pozsony

A Duna mellett 85 méter magas domboldalon álló Pozsonyi vár határvédő szerepe 902-től meghatározó volt. Egykoron a Korona toronyban őrizték a magyar királyi koronázási ékszereket.Pozsonyt nemcsak történelmi múltja, látnivalói miatt is érdemes felkeresni. Nem hiába emlegetik úgyis: a Duna menti szépség. A Szlovák Nemzeti Múzeumnak helyt adó saroktornyos Pozsonyi vár épülettömbje, ahová hangulatos lépcsősor vezet fel, messze a város fölé magasodik. A vár alatt a 14. században épült gótikus koronázótemplom található, száz méteres neogótikus tornyán a csillogó Szent Koronával, mely a magyar királyok koronázási helyére utal.

Város: Pozsony


Válogasson útjaink közt téma szerint!