+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Ausztria - Das Stockbett - Katschberg...

Ausztria, Karintia

Szállás típus: Hütte
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Egyéni
Időtartam:
Típus: Síút
Indulás:

Leírás:

Kedvezmény!November 11.- december 24, január 6-30. és március 10.- április 14. közötti tartózkodásnál 7 éjszaka foglalása esetén 6 éjszaka ára fizetendő!*

A fiatalos szálláshely Katschberg napfényes és rendkívül hóbiztos lejtői mellett fekszik, kényelmes pályaszállás a téli sportok kedvelői számára. Jól kiépített pályarendszer, éjszakai sízés, kellemes hütték és gyermekek számára kialakított extra lankás pályák (a Köningswiesén) állnak rendelkezésre, melyek mentén barátságos figurák és felíratok segítik a kicsit lesiklását.

Szállás szolgáltatások: recepció, csomagmegőrző, lobby, wifi, sítároló, parkoló (ingyenes a szabad kapacitás függvényében), reggeliző.

Szobák felszereltsége: fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, tv, wifi, emeletes ágy előfordulhat.

Ellátás: reggeli (+ welcome drink).

Tartózkodás: dec. 25. és jan. 5. között minimum 7 éj, febr. 1-23. között minimum 5 éj, egyéb időszakokban 3 éj foglalása szükséges.

Egyéb információk:

 • kisállat hozatala engedélyezett (helyszínen fizetendő 16 euró/éj),
 • mozgáskorlátozottak számára kialakított szoba nem foglalható,
 • hitel-/bankkártyás fizetési lehetőségek: MasterCard, Visa,
 • szobák elfoglalása 15:00-tól, szobák elhagyása 10:00-ig.

*A kedvezmény a szabad kapacitás függvényében érvényes és előzetes értesítés nélkül visszavonható.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:

 • a szállást kétágyas szobában reggelivel,
 • a wifit, 
 • a parkolást a szabad kapacitás függvényében.

Az ár nem tartalmazza:

 • a sztornó biztosítást (1.5 %),
 • a kiutazás költségeit,
 • a helyi idegenforgalmi adót (kb. 1,55 euró/fő/éj 15 éves kor felett),
 • a beltéri sportpálya igénybevételét (helyszínen foglalható és fizetendő),
 • az egyéb személyes jellegű kiadásokat.

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Karintia

Klagenfurt Ausztria legdélibb tartományának, Karintiának a fővárosa. A város különös vonzereje, és szépsége sokszínűségéből fakad. Nem hiába nevezik a Wörthi tó reneszánsz ékszerének. Túlnyomórészt olasz építőmesterek keze nyomát őrzi a 800 éves óváros, a csodálatosan felújított épületeivel, belső udvaraival, tereivel. (Klagenfurt már háromszor érdemete ki a műemlék helyreállítási munkálataiért az Europa-Nostra díjat.) Az óvárosi séta után olyan érdekességeket is érdemes felkeresni, mint Minimundus, a miniatűr épületeivel, a hüllőket bemutató Reptilienzoo, és a Planetarium.

Város: Katschberg

 

 

10 Km

46 Km

10 Km

 

0

5

11

A Karintia salzburgi határán fekvô síterület ragyogó lehetôségeket nyújt a különbözô sporttevékenységekhez.


A 66 km-es pályarendszer három hegyoldalt és 15 felvonót foglal magába. Németül Schischaukel, azaz síhinta (sízés egyik hegyrôl a másikra és vissza) rendszer nyújt különleges élvezetet a hosszú lesiklásokat kedvelôknek. A havat nem csak a magasság, hanem a hóágyúk is garantálják; hiszen a szépen rendbetartott pályák 100%-a hóágyúzható!Néhány éve új hat- és négyszemélyes ülôlifteket helyeztek üzembe.Katschberg igazi gyerekparadicsom: vidám mesefigurákkal tarkított gyerekpályák, családbarát szállodák várják a síelni tanuló kicsiket. 6 km-es völgypálya: az „A1” névre keresztelt sípálya egyenesen, „toronyiránt” és nagyjából azonos meredekséggel vezet a 2220 méteres Aineck csúcsról egészen a völgyben található St Margarethen településig. A széles és élvezetes sípálya szintkülönbsége több mint 1000 méter! St. Margarethentôl jelenleg egy duplaülésest és három csákányost kell igénybe vennünk ahhoz, hogy elérjük a csúcsot.

Válogasson útjaink közt téma szerint!