+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Keleti - Part Városai - autóbuszos...

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

8 nap /7 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal Ellátás: nincs Min. létszám: nincs
Utazás típus: AUTÓBUSZOS KÖRUTAK ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

1. nap New York    

Érkezés egyénileg New Yorkba, transzfer egyénileg a szállodába. 14:00-20:00 között találkozó a hotelben partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével. Szállás: Fifty NYC an Affinia Hotel

2. nap New York

Délelőtt városnézés, Manhattan nevezetességeinek érintésével: Empire State Building, Battery Park, Wall Street, ENSZ Központ, Central Park, Metropolitan, Guggenheim és Természettudományi Múzeum, Harlem, Broadway, Times Square. Délután szabadprogram. Séta a „Big Apple- a Nagy Alma„ állandó forgatagában. Szállás: Fifty NYC an Affinia Hotel

3 .nap     New York –  Finger Lakes - Niagara Falls (Kanada)

Kora reggel indulás, utazás New York államon és a Finger Lakes Country-n keresztül a Niagarához. Útközben borkóstolás a Seneca-tó partján található Watkins Glenben. A tó a helyi indián közösségről kapta a nevét. Érkezés késő este a Niagarához. Szállás: Best Western Cairn Croft

4. nap Niagara Falls – Pennsylvania Dutch Country

Délelőtt a Niagara vízesés megtekintése. A „Mennydörgő", ahogy az indiánok nevezték - megtekintése a kanadai és az amerikai oldalról is. FAKULTATÍV PROGRAM: hajózás a vízesés lábához („Maid of the Mist"), séta a Table Rock-on, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a vízesésre. Ebéd lehetőség a Skylon Tower éttermében, mely több mint 300 méterrel magasodik a vízesés fölé és obszervatóriumából varázslatos kilátás nyílik a környező vidékre. Továbbutazás a Pennsylvania Dutch Country-ba, érkezés az éjszakai órákban.Szállás: Surestay Collection by Best Wester Genetti Hotel

5. nap Pennsylvania Dutch Country – Gettysburg – Washington D.C.

Utazás az Appalache-hegységen keresztül a festői Susquehanna-folyóhoz, mely a keleti part leghosszabb folyója. Délután látogatás Gettysburg-be, az amerikai polgárháború legnagyobb csatájának a helyszínén. Továbbutazás Washington DC-be.

Szállás: Washington Marriott Wardman Park

6. nap Washington D.C.

Városnézés Washingtonban: Capitolium, FBI Székház, Washington emlékmű, Lincoln emlékmű, Fehér Ház, Arlington. A program után látogatás a Smithsonian Intézetben A Potomac folyó partjára épült város az ország közigazgatási központja. A Capitoliumtól a Lincoln Centerig húzódó 2 mérföldes sétatér, a Mall mellett sorakoznak az ismert épületek: a Fehér Ház, a Washington Obeliszk, az Űrhajózási Múzeum. Rövid sétával elérhető a Pentagon és az Arlingtoni temető, ahol a Kennedy fivérek sírja a leglátogatottabb emlékhely. Szállás: Washington Marriott Wardman Park

7. nap Washington D.C. – Philadelphia

Utazás Philadelphiába, a Függetlenségi Nyilatkozat szülőhazájába. A városnézés során a Függetlenség Csarnoka és a Szabadság Harang megtekintése.

Szállás: Philadelphia 201 Hotel

8. nap Philadelphia – New York

Visszautazás New Yorkba.  Érkezés Manhattan-ba a Newark repülőtérre: kb. 10.30 –kor, a JFK-ra kb. 12.00 órakor,  Manhattan bevárosába kb. 16.00 órakor.

Az elő illetve túrát követő éjszakára szállások kérhetők !

A túrák indulása előtti éjszakára javasolt szállásajánlatunk:  Fifty NYC an Affinia Hotel
A visszaérkezést követő szállásajánlatunk:  The Dylan Hotel New York
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:

  • 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban

  • a 4 fős szobában 2 db francia ágy található

  • autóbuszos körutazást

  • a jelzett programokat a szükséges belépőkkel

  • adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő)

  • angol nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

  •  repülőjegyet és repülőtéri illetéket

  • étkezéseket

  • fakultatív programok és a programcsomagban nem szereplő külön programok árait, belépőket

  • útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Repülőjegyre kérje irodánk ajánlatát ! A túra a Niagaránál átlépi az USA/Kanada határt. Az átkeléshez rendelkezni kell Kanadai belépési engedéllyel: ETA (ETA irodánkban igényelhető ).

A programok nem tartalmaznak étkezést. Reggeli lehetőség a szálláshelyeken, főétkezés az idegenvezető javaslata alapján.

 A MEGADOTT ÁRAK 1 USD=310 HUF ÁRFOLYAMIG ÉRVÉNYESEK !

Érintett desztinációk:

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Körutazás Amerikában

Város: Körutazás Amerikában

Körutazások városlátogatások gyűjtő fogalma, így az országban induló utak egy helyen jelennek meg, a programok részletes szálláshelyei és városai a programok leírásában szerepel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!