+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Fogarasi havasok és hajózás a Duna-deltán...

Románia, Románia tengerpart

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Kelet-európai program, Kulináris élvezetek, Szomszédolás, Városlátogatás
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Szeged – Arad – Máriaradna – Vajdahunyad és Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Buda­pestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Máriaradnán Erdély leghíresebb Fe­rences kolostorát és felújított kegy­templomában teszünk látogatást. A romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hu­nyadiak és a vár történetével ismer­kedünk. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meg­hódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak ben­nünket.

2. nap: Kerci apátság – Transzfogarason át – Curtea De Arges és a modern főváros: Bukarest (480 km)

Reggelinket elfogyasztva „szászföld fővárosánál” a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához fordulunk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Foly­tatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán ér­demelte ki hírnevét és kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodála­tosabb magashegyi útjaként számontartott Transzfogarasi utat maga Nico­lae Ceauşescu kezdte építtetni 1970- ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavina­veszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri meg­állókkal fotószünetekkel utazunk … Túl a Fogarasokon Románia egyik leg­szebb élő kolostora, egyben püspöki temploma vár bennünket: Árgyasud­varhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban talál­juk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autó­buszos városnézés keretében „ízlel­getjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalo­gos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig, ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. Szálláshelyünkre vacsora­időben érkezünk.

3. nap: Konstanca – Babadag – Tulcsa és a Duna-Delta (130 km)

Reggelit követően a Fekete-tenger partvidéke felé utazunk. A Fekete-ten­ger egyik legforgalmasabb kikötővá­rosába, Románia ötödik legnépesebb városába, egyben Konstanca megye székhelyére: Konstancába érkezünk. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekes­séget felvonultató Archeológiai mú­zeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagy­mecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehe­tőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfo­kért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A vá­ros különlegessége a Genovai világí­tótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot, amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd útközben áthaladunk Babadag városán, ahol autóbuszból tekintjük meg a török dzsámit, ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat foly­tatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Tulceában meg­tekintjük a monumentális Független­ség emlékművét, székesegyházát és az Ismail pasa építette Azizie mecse­tet. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsoráéval várnak bennünket.

4. nap: Hajózunk a Duna-deltában (világörökség) és az Öko-Turisztikai múzeum

Reggelit követően a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismer­kedünk népes növény és állatvilá­gával majd megismerve a növény és állatvilágát ennek a különleges terü­letnek, fakultatív programot ajánlunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna deltához tartozó Sulina látványos szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rend­szert, hajózunk madarai között, kéklő vizein a Fekete-tenger felé. (A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után több ágra szakadva számtalan mellékág, csa­torna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Vi­lágörökség részévé nyilvánították.) A kb 5 órás hajóút során a Sulina főá­gon utazunk tavai érintésével napköz­beni ebéd lehetőséggel. Visszatérünk a szállodánkba, ahol ízletes vacsorá­val várnak bennünket. A Fekete-ten­ger közelsége okán, mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-del­tában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom autentikus halvacsorára, ahol a környékre jellemző ízeket kóstolunk. A halak mellé helyi kiváló borral koccintunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folya­mi komppal kelünk át. Útközben pihe­nőkkel érkezünk lasi megye székhe­lyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai köz­pontjába. Az egyetemi város Rómá­hoz hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerar­hi-templom", a székesegyház, a vá­rosházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában fog­laló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállá­sunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. 

6. nap: Karácsonkő – Békás-szoros – Gyilkos tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át ve­zet: Jászvásárt magunk mögött hagy­va a Szeret völgyén át utazunk és Ka­rácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegze­tes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződ­nek a bizánci eredetű építészeti ha­gyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadék­völgyén át haladva felejthetetlen ter­mészeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő marad­ványai láthatók. Pongrácz-tetőn ke­lünk át, ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyó­szentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Ma­rosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Ma­ros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely – Kolozsvár – Budapest 

Megreggelizünk és egy rövid autóbu­szos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozs­váron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén az ebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékei­hez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (ha­tárátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbu­tazunk Szegedre!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.10., 08.21.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 215.000 Ft / 573 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 15.000 Ft / 40 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 54.000 Ft / 144 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éj szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x félpanzió + 1x reggeli


Fakultatív programok: (min. 20 fő)
Hajózás a Duna-deltában: 27.000 Ft / 72 EUR
4. napon halvacsora borral Tulca-ban: 13.000 Ft / 35 EUR
4. napon vacsora a szállodában: 5.300 Ft / 14 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 15.000 Ft / 40 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Nagylak (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) és 1x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Románia tengerpart

Város: Konstanca


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Kolozsvár


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Nagyszeben


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Arad


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Románia tengerpart

Város: Tulcsa


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Románia tengerpart

Város: Konstanca


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Marosvásárhely


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Körutazás Romániában


Város: Körutazás Romániában


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Máriaradna

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Vajdahunyad 

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Déva 

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Kerc

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Curtea de Arges

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Románia tengerpart

Város: Bukarest

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Babadag 

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Jászvásár 

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Tulcea

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Karácsonkő

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Erdély

Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.

Város: Békás-szoros

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Hargita

Város: Gyilkos-tó

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Hargita

Város: Gyergyószentmiklós

Válogasson útjaink közt téma szerint!