+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Izlandi körutazás - Felfedezőkörút a tűz...

Izland, Körutazás Izlandon

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Izlandi utunk az ázsiai körútjainkra jellemző rendkívüli programgazdagsággal készült. Számos utazásunk tapasztalatával, kompromisszumok nélkül állítottuk össze az alábbi 8 napot. A hazai kínálattól eltérően nem valamit, hanem mindent szeretnénk megmutatni mindazoknak, akik az északi szélesség 66. fokáig merészkednek. Olyan „sarki” élményt állítottunk össze (a legszebb időszakra, nyárra), ahol a természeti csodák mellett, izgalmas programok (pl. séta egy gleccser gyomrában, vitorlázás bálnák között, lunda fészkelőhelyek megfigyelése) teszik teljessé ezt az északi kalandot.
Célunk tehát nemcsak teljes kört tenni a geológiai és földrajzi unikumnak számító szigeten és kipipálni a nagy látványosságokat, hanem megmutatni a titkokat, felfigyelni a sarki élővilágra is. Utunk ezért valódi körutazás, Izlandon szinte „elérhetetlen”, saját fürdőszobás kétágyas szállásokon. Ajánljuk mindazoknak, akik utazásaik során olyan élményeket keresnek, melyek zöme nem a fizikai küzdelemből és a kényelmetlenségek túléséből áll. Utunk magyar hangja Kádas Csaba lesz.

aug. 25. Budapest – Reykjavík/Keflavík – Reykjanes – Kék Lagúna – Husafell Négy és fél órás repülés közvetlen járattal Budapestről (06.30 - 09.05) Izlandra. Reggel érkezés Keflavíkba, Izland nemzetközi repülőterére. A poggyászok felvétele és a pénzváltás után, a Reykjanes félszigeten kalandozunk (Európa és Amerika hídja, a Gunnuveri fortyogók, Reykjanes világítótornya, csértelep), majd fürdőzés a híres Kék Lagúna termálmedencékben. Továbbutazás északra. A késő délután fényei már a híres lávavízesésnél, a Hraunfossarnál és a közvetlen mellette található Barnafossnál ér bennünket ("Gyermekek vízesése").

aug. 26. Husafell - Langjökull – Grabrok – Hvamstangi - Akureyri Reggeli után felautózunk a Langjökull-gleccser lábához. Innen „holdjáró” terepgépekkel eljutunk a gleccser belseje felé, majd aláereszkedünk a gleccser gyomrába... A Langjökull-gleccser 360 fokban. Később továbbutazunk, első lábnyújtós megállónk a Grabrokkrátere lesz, innen felautózunk északra és Hvamstanginál megnézzük, hogy nevelik-e már borjaik a fókák, majd Skagafjördur vidékére érkezünk, mely Izland mezőgazdaságilag leginkább megművelt területe. Itt Glaumbaernél, az egyik legszebb, fűtetős házakat bemutató skanzenben sétálunk és tanulunk. Glaumbaer 360 fokban. Késő délután Akureyribe, "észak fővárosába" teszünk rövid belvárosi és kikötői sétát.

aug. 27. Akureyri – Goddafoss – Husavik – Hverir – Mývatn-tó Reggeli után a Goddafoss csodás vízesésénél kezdünk majd Husavikba érkezünk. Innen bálnalesre indulunk, kis csoportos hajónkról Földünk leghatalmasabb élőlénye közelébe férkőzünk. A közeli szigeten ilyenkor rakják tojásaik a lundapárok, így kis szerencsével százával láthatjuk őket halászni. Később továbbutazunk a Mývatn-tó partjára. Ez Izland egyik legaktívabb geotermikus területe. Délelőtt felkeressük a termálgőzölgéseket, Hverirt, majd felsétálunk a Krafla vulkán kráterére. Napközben megmártózunk a gyönyörű fekvésű (az észak Kék Lagunájának is nevezett) Mývatn Nature Bath termálfürdőben, majd a Mývatn-tó partján, kacsacsaládok és pszeudokráterek között bóklászunk.

aug. 28. My Vatn - Dettifoss - Egilsstadir/Seydisfjördur – Öxararfoss - Djúpivogur – Höfn Reggeli után kelet felé vesszük az irányt. Jobbra-balra vulkáni kúpok, kopár tanúhegyek között hagyjuk el a fortyogó vidéket. A kietlen fennsíkon robogva, nem hagyhatjuk ki Európa legbővizűbb vízesését, a Dettifosst, mely hatalmas robajjal zuhan a mintegy 40 méteres mélységbe. Hamarosan elérjük Egilstadírt, kelet fővárosát, ahnnan a keleti fjordok felé indulunk tovább: Seydisfjördur felé gyönyörű fennsíkot szelünk át, szép tó majd a Gufufoss szegélyezi utunk. A keleti kikötő evangélikus templomától visszatérünk a főútra és az Öxi hágó hósapkái között leereszkedünk a Berufjordba. Útban megállunk a Foldafoss mellett. Djupivogur halászfalu kikötőjében lábnyújtás. Innen a keleti partok legszebb szakaszán autózunk délre. A Hvalnes világító toronytól már látszik a Stoksness sziklahegy, melyet dél felől is látunk majd. Szállásunk Höfnben lesz, ahonnan a Vatnajökul már fehérlik a háttérben.

aug. 29. Höfn – Jökulsarlon – Fradragljufur – Reynisdrangar – Dyrhólaey – Skogafoss Reggeli után a jéghegyekkel teli gleccserlagúnához, Jökulsárlónhoz gurulunk, melynél a tengerparton kékes-fehéres színben pompázó jégtömbök sorakoznak, ez a Diamond Beach. Kétéltű járgányokkal ereszkedünk a gleccsertóba és óvatosan lavírozunk a jéghegyek között. Később megállunk a Fjallsárlón gleccserlagúnánál és idő függvényében Svinafellsjökull gleccser lábánál is. Továbbutazunk, majd sétálunk a Fradragljufur szurdokban. Később átsuhanunk Hraunfossar mohával benőtt hatalmas lávamezőin és elérjük Reynisdrangar bazaltbarlangjait és bizarr sziklaképződményeit. Az öblön túl Dyrholaey madárvilágát is megcsodálhatjuk. Szállásunk a Skógafoss közelében lesz, így idő függvényében naplemente itt. A Skógafoss 360 fokban Késő este fakultatív programként fürödni lehet Izland egyik legrégebbi termálmedencéjében.

aug. 30. Skogafoss – Vestmann – Seljalandsfoss - Skalholt Reggeli után, mindenkit megelőzve a látványos Kvernufoss vízesés mögé kirándulunk. A vízesést gleccserolvadás táplálja és mintegy 60 méter magasról zuhan alá. Később komppal áthajózunk a Vestmann-szigetekre (Vestmannaeyjar), melynek házai pár évtizede a helyi vulkán kitörésének áldozatául estek, a lávafolyás nyomai ma is igen látványosak. A Vestmann-szigetek az Izland-szerte nagy becsben tartott lunda madár egyik fészkelő helye, így lehetőségünk lesz ezeket a fürge és szép madárkákat is megfigyelni élőhelyükön. Később a Seljalandsfoss és Gufufoss vízesési mögé kiépített ösvényen sétálhatunk be, ami fantasztikus élményt kínál. Továbbutazunk északnyugatra, ahol Izland szakrális központjának, Skálholt Katedrális meglátogatásával zárjuk napunk.

aug. 31. Skalholt – Geysir – Gulfoss – Thingvellir – Reykyavik/Keflavik Reggeli után indulunk az Arany Háromszögbe. Itt találhatók a legismertebb izlandi látványosságok, a Geysir: A Strokkur gejzír 360 fokban (pontosabban jelenleg a Strokkur nevű, 7-8 percenként kilövellő gejzír), illetve tőle pár kilométerre a hatalmas vízmennyiségű, lépcsőzetes Gullfoss vízesés. Majd nyugatra fordulva továbbutazunk a Ţhingvellir Nemzeti Parkba, ahol a törésvonal látványosan választja ketté a zöldellő tájat. Sétálunk a Ţingvallavatn-tó partján, megnézzük a közeli Öxarárfoss vízesést. Izland ősi „országgyűlését”, majd izgalmasra gyűrt tájon indulunk Reykyavikba. Itt könnyű sétát teszünk a belváros és a kikötő közötti területen.
szept. 1. Reykyavík/Keflavík – Budapest Korai reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás (09.50 - 16.15) közvetlen járattal Budapestre.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj (min. 6 fő): 628.900 Ft/fő
+ Repülőjegyek (illetékkel): 50.000 Ft-tól
Wizz közvetlen, kézipoggyásszal (egyénileg foglalhatók)*


IZLANDRA BELÉPÉSKOR/HATÁRON KÖTELEZŐ COVID TESZTET CSINALNI:
ÁRA: (20.000 Ft), KB. 5 PERC VÁRAKOZÁS


A részvételi díj tartalmazza: magyar idegenvezetést, szállást a fent említett szállásokon (vagy azokkal egyező színvonalú), kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2x9 fős kisbusszal)

A részvételi díj nem tartalmazza: programokat, belépőket (blue lagoon és My Vatn fürdők, gleccserbarlang túra, bálnanéző ecohajózás - kb 160.000 Ft/fő) kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, 3 fogásos vacsorákat (kb. 139.000 Ft/fő) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Aktuális kedvezményekről és a szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást!
Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Izland

Európa második legnagyobb szigete az Atlanti-óceánban található Skóciától északnyugatra, Norvégiától nyugatra, Grönlandtól délkeletre. A fő sziget 500km széles és 300km hosszú. Felszínét sivár fennsíkok, homokos deltatorkolatok, vulkánok, lávával borított területek és gleccserek jellemzik. Az ország felszínének több, mint fele meghaladja a 400m tengerszint feletti magasságot, legmagasabb pontja a Hvannadallshnúkur pedig 2119 m magas.

A földterületek mindössze 21% százaléka művelhető és lakható, s mind a part mentén találhatóak. Izland lakossága és mezőgazdasága a délnyugati részre összpontosul, Reykjavík és Vík közé. Mivel fiatal közetei még mindig állandó mozgásban vannak, a földrengések ugyanúgy a mindennapok részévé váltak, mint a reggeli.

Fát nemigen látunk itt, inkább tundrával, füves vidékekkel, mocsaras és sivár tájakkal találkozunk. Az egyetlen honos emlős állat a sarki róka, habár néha egy jégtömböm átsodródik egy-egy jegesmedve, a lakosság nem látja őket szívesen, így nem tudnak itt élni. Láthatunk itt rénszarvast, nyércet, mezei egeret. Gazdag a madárvilág, legfőképp a tengeri madarak vannak jelen. A tengerek bővelkednek tengeri emlősben és halban.

Látnivalók

Reykjavik

Izland fővárosa, a világ legészakibb fekvésű, és legújabb fővárosa. A késő XIX. században alkult ki a település. Nevének jelentésével ellentétben (füstös öböl), a szélnek köszönhetően tiszta a levegője. Óvárosi részétől minden látnivaló gyalog is könnyen megközelíthető.
Az óvárosban a központ. Találunk itt parkokat, tavakat, piacokat és múzeumokat. A skandináv és izlandi kultúra iránt érdeklődők látogassanak el a Nemzeti Múzeumba, ahol vallási és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a település kezdeti időszakától napjainkig. Leghíresebb tárgya a körülbelül 1200-ból származó templomajtó, amely egy csatát ábrázol. A város modern része az óvárostól keletre helyezkedik el. Itt láthatjuk a Hallgrimur templomot, amelyet úgy terveztek, hogy egy láva hegyhez hasonlít. Felmehetünk a tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Leifur Eiriksson emlékmű, viking harcos volt, ma Izland Fia névvel illetik. A növények kedvelőinek ajánjuk figyelmébe a botanikus kertet. Természetesen ez csak ízelítő volt a város látnivalóiból. Aki ellátogat sok-sok érdekességet láthat és tapasztalhat itt.

Olcsó szállást és étkezési lehetőséget az Óvárosban és attól kicsit keletre keressünk.
Aki szórakozni akar, nyugodtan megnézhet egy filmet a három mozi valamelyikében, hiszen a filmeket eredeti nyelven izlandi felirattal vetítik. A zenés helyek kedvelői sem maradnak otthon, hiszen van itt bár, disco, színház, opera, koncertek , és még sok más szórakozási lehetőség.

Arany-vízesés ( Gullfoss) és a Nagy-gejzír (Stóri Geysir)

Izland két leglátogatotabb helye a sziget déli területének közepén fekszik. A vízesésnél a folyó hetven méter széles, és 32 m-es magasságból zuhan alá, három lépcsőben két és fél kilométer hosszan. A vízeséstől nyugatra találjuk a Nagy-gejzírt, amely először a XIV. sz-ban tört fel. Úgy tűnik, hogy többszöri szünet után most hosszabb időre pihenni tért, de reéljük, hogy ez a szünet is csak időleges. A szomszédjában található Köpülő (Strokkur) viszont manapság is 10 percenként forró vízoszlopot lövell a magasba. Ezen a helyen számos színes melegvízű forrást is találunk.

Mývatn
Izland észak-keleti részén található, és a világ egyik természeti csodájaként tartják számon. Habár a terület érdekes látványosságai nagyrészt a vulkáni vagy geotermikus működés jelei, a központi részen egy gazdag madárvilágnak otthont adó kék vizű tó vonzza a természet kedvelőit. Elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik. Ideális hely a pihenni vágyóknak, és a kirándulások kedvelőinek, hiszen innen könnyen eljuthatunk a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkba, a Kverkfjöll-i jégbarlangokhoz, és a Hvrfell-kráterhez.

Térség: Körutazás Izlandon

Város: Körutazás Izlandon


Válogasson útjaink közt téma szerint!