+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Családi sítúra programok - síisi,...

Ausztria, OstTirol / Kelet-Tirol

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Síút
Indulás:

Helyszín: Ausztria, Kals-Matrei - Großglockner

 

Időpont:

2019. március 13-17. (5 nap/4 éjszaka)

 

Szállás:

SCOL Sporthotel Großglockner*** / Pályaszállás

 

A gyermekes családok egyik legfontosabb szempontja utazásuk ideje alatt, hogy gyermekeik biztonságban és értékesen tölthessék el a sívakációt. A csoportot kísérő síoktatók gondoskodnak arról, hogy a szülők nyugodtan síelhessenek, pihenhessenek, miközben csemetéikkel tapasztalt síoktatók, programszervezők foglalkoznak.
A szülők, felnőttek is részt vehetnek, a tudásszintjüknek megfelelő napi 2 órás oktatásokon, edzéseken vagy az esti, külön nekik szervezett animációs programokban.

 

A GYEREKEKNEK

  • · —Síoktatás vagy snowboardoktatás
  • —· Oktatás életkornak és sítudásnak megfelelő csoportokban
  • —· Foglalkozások szakképzett síoktatók vezetésével
  • —· Napi 2x2 órában, napközben ebédszünettel
  • —· Biztonságos sízés, játékos tanulás, kalandok, élmények a hasonló korú társakkal
  • —· Gyerek animációs programok: játszóház, rajzverseny, lufihajtogatás, arcfestés, bukósisak díszítés, kincskereső, csillagszórós síelés, csokiszedegető játék sítalpakon, szánkózás…
  • —· Síverseny saját tűzött pályán, eredményhirdetés oklevéllel és érmekkel

 

A FELNŐTTEKNEK

  • · Gondtalan síelés - a szülők is szabadságon
  • · Igény esetén egész napos gyermekfelügyelet
    (A csoportot kísérő síoktató ebédszünetben is felügyeli, megebédelteti a gyerekeket.)
  • · Fakultatív magyar nyelvű sí- vagy snowboardoktatás (kezdőtől haladóig, napi 2 órában)
  • · Sítúravezetés, bátrabbaknak kalandsízés
  • · Klubprogramok: korcsolyázás, jégest - jéghoki, videóest „bátorító síelemzéssel”, egyéni és családi síversenyek, táncest és retró partik…

 

Az utazás egyénileg történik, a csoportot kísérő síoktatók a helyszínen várják a vendégeket az érkezés esetéjén. Csoportbeosztás az érkezés napját követő reggelen, az első napi sízés előtt. A programváltozás jogát irodánk fenntartja, az aktuális programok a helyszíni adottságoknak, időjárási körülményeknek és szakmai szempontoknak megfelelően kerülnek megszervezésre. A meghirdetett oktatás programunkban felnőtteknek 2 óra, gyermekeknek 2 x 2 óra szerepel.  Előfordulhat, hogy egy adott csoport létszáma nem éri el a 4 főt. Abban az esetben, ha egy csoportban 1-3 fővel foglalkoznak oktatóink, akkor felnőtteknek napi 1x, gyermekeknek napi 2 x 1,5 órás oktatást tartunk, mert ebben az esetben egyéni, illetve kis csoportos oktatásnak minősül a foglalkozás.  Az oktatáson való részvételt, abban az esetben tudjuk garantálni, ha itthon történik meg az oktatásra való jelentkezés és befizetés. Természetesen a helyszínen is lehet jelentkezni. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy fogadni tudjuk a jelentkezést, de előfordulhat, hogy nem lesz megfelelő létszámú oktató csapat a helyszínen, mivel oktatóink számát az itthon történt bejelentkezés alapján határozzuk meg.

 

SCOL Sporthotel Großglockner***

 

A Kals-Matrei régió, egy a közelmúltban nagy fejlesztésnek indult, eddig még kevésbé ismert, de mára már jelentős sírégióvá fejlődött a Großglockner lábánál. Ajánlott szállásunk, a magasabb igényeket is tökéletesen kielégítő komforttal és szolgáltatással várja igényes vendégeit. A völgyben épített szálloda, a gyerekpályák és a csúcsig közlekedő kabinos lift szomszédságában található.


Utazás: egyénileg.

Távolság Budapesttől 630 km.

Távolság a legközelebbi sípályától: Pályaszállás

Elhelyezés: 2-4 ágyas szobákban. Ellátás félpanzió.

Szolgáltatások: fedett medence, szauna, fitnesz, játékterem, gyermekjátszó, sítároló, parkoló.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj- EUR /fő/turnus2019. márc. 13-17.
Felnőtt - Figol típusú szobában375 EUR
Gyermek (0-3 éves)Ingyenes
Gyermek (4-6 éves)125 EUR
Gyermek (7-12 éves)225 EUR
Junior (13-18 éves korig)289 EUR
Felnőtt - Jenshof típusú szobában389 EUR
Gyermek (0-3 éves korig)Ingyenes
Gyermek (4-6 éves korig)125 EUR
Gyermek (7-12 éves korig)229 EUR
Junior (13-18 éves korig)298 EUR

A részvételi díj tartalma: a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, ital fogyasztást (sör, bor és üdítők) a vacsorához, a wellness részleg használatát, gyermek játszó használatát, a klubprogramokat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a gyerekeknek kötelező síoktatást: 4-14 éves kor között: 100 €/fő. Felnőtteknek fakultatívan kérhető sí- és snowboardoktatás, edzés ára: 100 €/fő/turnus.

Síbérlet a helyszínen fizetendő. A gyermek árak csak a 3., illetve a 4. ágyra értendők!


Kals-Matrei  Großglockner (933-2422 m)

Sípályák:

Kals – Großglockner (933-2422 m)
37 km
8,5 km kék, 22,5 km piros, 6 km fekete
13 lift

3 kabin, 5 ülő- és 5 húzó

 

Kals-Matrei – Großglockner – 4 napos síbérlet: (helyszínen fizetendő)
Az árak személyenként értendők. március 14-17.
Felnőtt180 €
Junior - 2000. és 2012. között születettekre érvényes90 €
Gyermek - 2013. után születettekre érvényesIngyenes

 

Kals-Matrei – Großglockner - A síterep Kals felé eső oldalát csodálatos hátteret biztosító 3000 méteres hegyek szegélyezik, köztük a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében elterülő, majd 3800 m magas Grossglockner, amely Ausztria legmagasabb hegycsúcsa. Gondosan kezelt lejtői egészen a faluig nyúlnak le. Este kivilágított sípályán is síelhetünk, ha pedig úgy van kedvünk, akár a szintén megvilágított szánkópályát is meglátogathatjuk egy-két ródlizás erejéig. 

Kals széléről indul a "Kals" kiskabinos lift, amellyel egy közbenső állomás közbeiktatásával mintegy 1500 méteres szintkülönbséget leküzdve közvetlenül a 2422 méter magas csúcsra juthatunk fel! Innen a Cimaross csúcsról letekintve valóban szemet gyönyörködtető a panoráma. Ha itt vagyunk, feltétlen próbáljuk ki Matrei leghosszabb pályáját, a Cimaross-Tal-t - ez több mint 11 km hosszan kanyarog a völgy felé.

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: OstTirol / Kelet-Tirol

Kelet-Tirol Ausztriában Karintiával és Salzburg tartománnyal határos, olaszországi szomszédai Bozen-Bolzano és Belluno.Lienz Kelet-Tirol fővárosa. Csodálatos környezetben fekszik, két folyó, az Isel és a Dráva összefolyásánál a Lienz-i Dolomitok lábánál. Különleges, szinte mediterrán éghajlatánál fogva a Napfény városának nevezik, és az itt található kis terecskék méltán kerülnek be Európa legszebb terei közé. Lienz főterét pálmák, és más délszaki növények díszítik. Történelmi város, hiszen ez Tirol egyetlen helye, ahol jelentős római kori leletekre bukkantak. Lienz ősi várát, Schloss Bruck, az Isel völgy bejáratának védelmére építették. A Dolomitok közelsége, a friss levegő, a sok napsütés Lienz-et az egyik legkedveltebb turista célponttá teszik nyáron is, és természetesen télen is.

Város: Grossglockner


Válogasson útjaink közt téma szerint!