+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Benelux-államok - végig autóbusszal

Belgium, Körutazás Belgiumban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
LUXEMBOURG - BRÜSSZEL - GENT - AMSZTERDAM

BElgium, NEderland és LUXemburg három kis ország, melyeknek nevét gyakran emlegetjük együtt a múlt történelmi és a jelen gazdasági kapcsolata révén. Az Európai Unió bölcsőjének is tekinthetjük a vidéket. Programunk meghatározó része a Németalföldi festészet. Brüsszelben felkeressük a Királyi Képtárat, Amszterdamban a Rijks Múzeumot, Hágában a Mauritshuis-t, valamint Brugge és Gent művészettörténeti kincseit is. Tavaszi utazásunk, nemcsak a művészet, hanem a virágok jegyében is történik! Hollandiában a világhírű KEUKENHOF Tulipán-show megtekintése nyújt felejthetetlen élményt!


Utazás:
légkondicionált autóbusszal VAGY oda-visszaútban repülővel.

Elhelyezés: 2 éj Németországban, 2 éj Brüsszelben és 3 éj Hollandiában középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s (TV) szobáiban.

Ellátás: büféreggeli vagy fakultatív félpanzió az Ön választása szerint.

 

1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 900 km)

Elutazás Budapestről a reggeli órákban Bécs – Linz – Passau – Regensburg útvonalon rövid pihenőkkel. Szállás Mannheim környékén.

2. nap: Luxembourg – Brüsszel (kb. 550 km)
A repülős utasoknak kora reggel elutazás Charleroi-ba. Találkozás az autóbuszos vendégekkel a déli órákban LUXEMBOURG-ban. Városnéző séta a Nagyhercegség fővárosában, majd továbbutazás Belgiumba. WATERLOO a csata helyszíne sem marad ki a programból. Ez a kis település a napóleoni idők egyik legfontosabb ütközetének helyszíne volt, hiszen Napóleon számára végzetes, sorsfordító csata zajlott ezen a vidékén. Esti séta a világ legszebb főterén! Szállás Brüsszelben.

3. nap: Gent – Brugge (kb. 250 km)
Városnéző séták a flamand vidék legszebb városaiban. GENT-ben Jan Van Eyck, „A titokzatos bárány imádása”; BRUGGE-ben Michelangelo világhírű alkotásának a „Brugge-i Madonna” megtekintése szerepel a programban. E két várost méltán hasonlítják az Itáliai Firenzéhez és Velencéhez. Szállás Brüsszelben.

4. nap: Brüsszel (kb. 60 km)
A belga fővárost a helyiek gyakran emlegetik „Európa szíveként”. Városnézés BRÜSSZELBEN: Királyi Képtár (Rubens, Bosch és Bruegel), Grand Place, Városháza, Manneken Pis, Atomium stb. Szállás Hága környékén.

5. nap: Keukenhof – Rotterdam – Delft – Hága (kb. 220 km)
Reggel irány KEUKENHOF, a látványos Tulipán-show, amely más hagymás virágokat is bemutat, mint pl. az amarillisz vagy a liliom. Ezután HÁGÁ-val, a kormányzati székhellyel ismerkedünk: Binnenhof (Parlament), Békepalota stb. Látogatás a felújított Mauritshuis-ban, ahol többek között Vermeer, Rembrandt, festményei nyűgözik le az embert. DELFT az egyik legszebb kisváros, a „Delfti porcelán”, a fajansz hazája. Befejezésül ROTTERDAM, Hollandia második legnagyobb települése, Európa legnagyobb kikötővárosa, mely az ezredfordulón még a világ legnagyobb kikötője volt. („Európa-árboc”-ról panoráma kilátás a kikötőre). Szállás Hága környékén.

6. nap: Amszterdam (kb. 270 km)
Városnézés a hangulatos, mindig nyüzsgő AMSZTERDAMBAN: hajókirándulás a grachtokon (csatornákon), Rijks Múzeum (Rembrandt: „Éjjeli őrjárat”), gyémántcsiszoló, Királyi Palota (kívülről), Dam-tér, belvárosi séta stb. Szállás Hága környékén.

7. nap: Alkmaar – Mannheim (kb. 650 km)
Délelőtt látogatás ALKMAAR-ban a híres sajtvásáron. SCHERMERLAND a szélmalmok hazája, végül VOLENDAM a népművészetéről híres halászfalu következik. Azon utasaink, akik a kényelmet választották, hazarepülnek. A buszos utasaink késő este érkeznek a Mannheim környéki szállásunkra.

8. nap: Mannheim – Budapest (kb. 900 km)
A reggeli után kisebb pihenőkkel hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Brüsszel főtere
- Flamand Begina-házak
- Brugge óvárosa
- Amszterdam csatornarendszere és védművonala
- Luxembourg óvárosa
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

2019. április 27 – május 4. (végig autóbusszal): 188 900 Ft
2019. április 28 – május 3. (oda-vissza repülővel): 198 800 Ft

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást Németországban (az autóbuszos utasoknak), Brüsszelben és Hollandiában középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- büféreggelit
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Premium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- fakultatív félpanziós felárat: 46.500,- Ft / fő (végig autóbusszal) 37.400,- Ft / fő (oda-vissza repülővel)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 49.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- idegenforgalmi adót: kb. 10,- € / fő (Helyszínen fizetendő!)
- belépőjegyek, hajójegy és fülhallgató árát: kb. 100,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 9.900,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár:  (végig autóbusszal): 62.800,- Ft,  (oda-vissza repülővel): 50.300,- Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Belgium

Az ország északi és nyugati részén a Flandriai síkság terül el, amely kelet felé haladva Brabant területén fokozatosan dombvidék jelleget ölt. Déli részén az Ardennek röghegység helyezkedik el. Legmagasabb pontja: Botrange 694 m.

Jelentős folyói: Meuse, Schelde, Sambre

Fő latnivalok:
Belgiumban sok a történelmi város. Középkori arculatát leginkább Brugge őrizte meg csatornáival, patríciusházaival, templomaival. Városképének jellegzetessége a harangtorony, amely a piactéren emelkedik az egykori posztócsatorna elé.

Brüsszelt kettős fővárosnak szokás nevezni, mivel egyrészt Belgium központja, másrészt pedig az Európai Unió központi szervei is itt találhatók. A város szívében látható a Grand Place, Európa egyik legszebb tere. Ezen a téren találhatóak a múzeumok és a belga építészet gyöngyszemei. Gazdagon díszített barokk stílusú céhházak. Itt tekinthető meg a híres Pisilő Fiú szobra, a Régi Korok Művészetének Múzeuma valamint a Modern Művészetek Múzeuma is. A híres Atomium is itt van, az atomkor jelképe, az 1958-as világkiállításra épült impozáns acél-alumínium konstrukciója, panoráma éttermekkel.

Köztudott, hogy Belgiumban készítik a legfinomabb csokoládékat. Törvény vagy előírás ugyan nincs rá, de a belgák azt tartják igazi csokoládénak, amelyben legalább 70 százalékos a kakaótartalom. Galler, Charlemagne, Café-Tasse és Jacques ? négy márkanév, amely miatt a belga csokoládé igazi ínyencségnek számít világszerte. A Jacques csokoládégyár Eupenben található üzeme azért különösen érdekes, mert nemcsak gyár, hanem turistalátványosság is egyben. Nemrégiben kiderült, hogy a belgák nagy részének fogalma nincs, miből és hogyan készül a csokoládé, ezért az üzemben kisebb múzeumot létesítettek, valamint függőhidat építettek, s ezen végigsétálva a látogatók valamennyi munkafolyamatot megA múzeumrészben megkóstolhatják a meleg és folyékony kakaómasszát, miközben kiállított képeken és videofilmen tekinthetik meg a kakaóbab leszedésének és válogatásának folyamatát. Különleges csokoládépapírok mellett megtalálhatók itt a századfordulós csokiautomaták és eszközök abból az időből, amikor még kézzel végeztek minden munkát. A függőhídon a munkafolyamat legapróbb részlete is szemügyre vehető, a dolgozóknak pedig meg kellett szokniuk, hogy minden mozdulatukat figyelik. De csak nézni szabad, fényképezni tilos, az erős konkurenciaharc miatt. A Jacques gyár 23.000 tonna csokoládét gyárt évente, ennek 70 százalékát exportálja, főleg Kanadába és USA-ba.

Belga városok

Hasselt

1839-ben aláírtak Londonban egy államszerzodést, amely Limbur tartományát Hollandia és Belgium között osztotta fel. Hasselt lett Limburt tartomány fovárosa. Napjainkban fontos kereskedelmi központ. A város számos muvészettörténeti épülettel rendelkezik, mint például St. Quentens katedrális, a Miasszonyunk temploma (Notre-Dame), és a Begina. A Nemzeti Jenever múzeumban lehet megkóstolni a csodálatos Hasselt gint, amelyet 1610 óta itt desztillálnak.

Gent (Ghent)

a Schelde és a Leie folyó torkolatánál található, a tengerrel a Gent-Terneuzen csatorna köti össze. Gentet a XIX. században iparosították, napjainkban a legsikeresebb városok egyike Flandriában. A XVII. században a várost két apátság köré építették, amelyek a St. Pieters és a St. Baafs apátság, majd késobb hozzáépítették a Gravensteen várat. Gravensteent a XII. században "Baudouine of the iron arm" (Baldvin a vaskezu) építette a betolakodók ellen. Késobb flamand grófok rezidenciája lett. A St. Baafs katedrális keresztelokápolnájában található Jan von Eyck világhíru �A titokzatos bárány imádása� címu alkotása. A Gent környékén található festői falvakat érdemes megtekinteni, ahol számos muvész lakik.

Bruges

Észak-Flandria fővárosa. A XIII. századtól a XV. századig Bruges volt Északnyugat-Európa legjelentősebb kereskedelmi központja. Elsősorban a gyapjú kereskedelem volt számottevő, amely a az akkori virágzó flamand textilipar alapanyaga volt. A város sokat profitált a kereskedők gazdagságából, amelyből a szép házakat és a harangtornyokat építették fel. A harangtorony építése a XIII. században kezdődött. A 83 méter magas harangtorony, amelyben 47 harang játéka hallható, gyönyörű kilátást biztosít a városra. Brugesben megtekinthetjük, hogyan készül a csipke. Itt találhatók a jól ismert múzeumok, mint a Groeninge és a Memling múzeum, a gyüjteményekben a jelenlegi flamand művek és a modern festők művei láthatók.

Namur

a belga Ardennek kapuja. Mivel a Sambre és Meuse folyók torkolatánál található, egész történelme során stratégiailag fontos szerepet játszott. Ellenállt az ostromoknak, kezdve a római korban Július Cézár rohamaitól, egészen a második világháború alatti megszállásig. A város felett magasan helyezkedik el a katonai jelkép � a citadella. Annak ellenére, hogy egykor "várváros" volt, ma az egyedülálló természeti parkja lélegzetelállító kilátást nyújt a Meuse völgyre. Az erodítmény két múzeumnak ad helyet. Az Erdomúzeum, amely az Ardennek érdekes állat- és növényvilágát mutatja be, és a Katonai múzeum, amely a vár történetét meséli el egészen a németek megszállásig. Namur régészeti múzeummal is rendelkezik, jelentős régészeti gyüjteménye van.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)

Éghajlat:

Éghajlata óceáni, sok csapadékkal. A téli és nyári átlagos hőmérséklet közötti különbség mértéke nem túl nagy, a nyár általában hűvös, a tél viszont enyhe (a januári középhőmérséklet 3 fok, a júliusi 17 fok). Az átlagos évi középhőmérséklet 11 fok, a csapadék éves mennyisége 900 mm körül alakul, eloszlása egyenletes.

A tengerhez közel Belgium éghajlata párás és enyhe. A belső területek felé haladva és távolodva a tengeri időjárási tényezőktől a hőmérséklet folyamatosan nő. Az Ardennekben a forró nyarat hideg tél váltja. Nagyobb esőket szinte kizárólag a hegyvidéken élők tapasztalnak. Gyakori a köd, április és november a különösen esős hónapok közé tartoznak.

Ünnepek:

Újév (január 1.)
a Munka Ünnepe (május 1.)
Függetlenség Napját (július 21.)
Nagyboldogasszony Ünnepét (augusztus 15.)
Mindenszenteket (november 1.)
Veteránok Napját (november 11.)
Dinasztia Napot, azaz a Király Születésnapját (november 15.)
Karácsonyt (december 25-26.).

Karácsony napján az üzletek tulajdonosai Krisztus születésével kapcsolatos jelenetet készítenek az általuk végzett tevékenységhez kapcsolódóan (pl. a pék tésztából), és ezt helyezik az üzlet ablakába.

Nem hivatalos állami ünnep Szent Medárd napja (június 8.).

Szent Márton napját (november 11.) különösen a gyerekek kedvelik, akik ekkor értékes ajándékokra számíthatnak. Ezen a napon fogyasztják a belgák az ún. gauffre-t, azaz a belga palacsintát, ami a goffrihoz hasonlít.

A flamand régió külön ünnepnapja július 11-e, míg a vallon régió szeptember 27-én ünnepli saját ünnepét.

A fesztiváloknak nagy szerepe van Belgiumban. Az egyik leghíresebb a binche-i karnevál, amelyet a nagyböjt elott tartanak. A karnevál a római katolikus vallás szerint az utolsó ünneplés a nagyböjt elott, míg a kereszténység elotti kultúrákban a tél gonosz szellemeinek eluzésére szolgált.

Egy másik híres látványosság a Szent Vér Körmenet, amelyet minden májusban Bruges-ben tartanak.

Országszerte tartanak helyi kulturális és folklór fesztiválokat, ilyen például a Macskák Fesztiválja Ypres-ben.

Helyi konyha:

Belgium az ínyencek országa: Brüsszel gasztronómiai központja a Rue des Bouchers, ezen az úton a turista ízletes rákokat, halakat, kagylókat és egyéb tengeri herkentyűket kóstolhat meg.

A belga étrend igen gazdag választékot rejt magában, beletartozik a sertés, a szárnyas, a hal, a tengeri ételek, a sajt, a gyümölcs, a zöldség és a leves is. Az étkezésekhez sört, bort és ásványvizet isznak. Belgium méltán híres a tengeri ételeiről (például a kagylójáról), csokoládéjáról, több mint 300 féle söréről és a sült krumpliról (frites), amiről azt állítják, hogy ők találták fel, és inkább majonézzel, mintsem ketchuppal fogyasztják. A reggeli rendszerint egy forró italból és lekváros zsemléből vagy kenyérből áll. Délben nagy adag ebédet fogyasztanak. A vacsora rendszerint este 7 vagy 8 óra körül kezdődik.

Térség: Körutazás Belgiumban

Város: Körutazás Belgiumban

Luxemburg

Luxemburg Nyugat-Európa miniállama, a világ leggazdagabb országa. Franciaországgal, Belgiummal, Hollandiával és Németországgal határos, a Benelux államok egyike.

Fővárosa Luxemburg City. A pénzügyi világ vezetőinek, valamint az Európai Unió titkárságainak ad otthont. Fő különlegessége az erőd, melyre mintegy 1000 évvel ezelőtt épült, ami ugyan eredeti valójában nem áll már, de az alá épített mély kazamata a Világörökség részét képezi. Különleges látvány tárul elénk a Szentlélek Citadelláról, de nem érdemes kihagyni a város többi nevezetességét sem: a Történeti és Művészeti Múzeumot, a Posta Múzeumot, a Villamos Múzeumot, valamint a Millenniumi Emlékművet.

Térség: Körutazás Luxemburgban

Város: Körutazás Luxemburgban


Hollandia


Térség: Körutazás Hollandiában

Város: Körutazás Hollandiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!