+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mesebeli Marokkó - csoportos körutazás ősszel

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

csoportos körutazás

 

Tavaszi időpontban foglalható!


Engedje, hogy Marokkó világa elvarázsolja, utazzon velünk Dél-Marokkó vörös tájain át a Szaharához és a királyi városokba ezen a felejthetetlen körutazáson!

Dátum: 2023. november 11-19.
Időtartam 9 nap/8 éj
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 9 óra
Elhelyezés helyi 4 csillagos szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban
Ellátás Félpanzió
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

 

Mesebeli Marokkó ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Casablancába

Elutazás Budapestről a déli órákban párizsi átszállással Marokkóba. Érkezés a legendás Casablancába a késő esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában (1 éj). (A késői érkezés miatt ezen a napon nincsen vacsora, helyette másnap ebédet biztosítunk.)

 

2. nap: Casablanca, Rabat                                                                                                         

Délelőtt városnézés Casablancában, a fehér városban, séta a Medinában és látogatás a lenyűgöző II. Hassan mecsetben. Ebéd a programok között, majd délután a közeli fővárosba, Rabatba utazunk. A városnézés során megtekintjük a Királyi palotát és a király mecsetét kívülről, a Hassan mecset tornyát, az Oudaias kasbát, a Medinát. Vacsora és szállás Rabatban (1 éj).

 

3. nap: Meknes, Volubilis                                                                                                        

Reggel utazás Meknesbe, a marokkói Versailles-ba. Meknes történelmi városának fő látnivalója a Bab El Mansour kapu, Marokkó legszebb kapuja. Meknes környékén fekszik Volubilis bájos római kori romvárosa. Itt sétát teszünk az egykor pompás város utcáin, megtekintjük az épen maradt mozaikokat és megcsodálhatjuk a kilátást a környező völgyekre. Továbbutazás Fezbe, a szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Fezben (2 éj).

 

4. nap: Fez                                                                                                                                      

Az egész napot Fez felfedezésével töltjük, ahol időutazást teszünk a középkori Medina kacskaringós utcáinak labirintusában barangolva, ahol teherhordó szamarakkal is találkozhatunk. A hatalmas Karaouine mecsetbe a nem muzulmán látogatók csak a nyitott kapukon át pillanthatnak be, de a mecset környékén található madraszák vagyis iszlám iskolák egyikébe ellátogatunk. Természetesen a számos bőrcserző műhely egyikébe is betérünk, ahol az erős szag ellenére nem mindennapi látványban lesz részünk. Látogatás a Nejjarine szökőkútnál és séta a Medina utcáin.

 

5. nap: utazás Merzouga-ba                                                                                                    

A korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy sivatagi sátortáborban (1 éj), ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg.

 

6. nap: Merzouga homokdűnéi és a Todra-szurdok                                                       

Korán kelünk, hogy a napfelkeltét már a sivatag dűnéin csodálhassuk meg. Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás és vacsora Ouarzazate-ban (1 éj).

 

7. nap: Ouarzazate, Marrakech                                                                                              

Látogatás a Taourirt kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n’Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben (2 éj).

  

8. nap: Marrakech                                                                                                        

Délelőtt folytatjuk Marrakech felfedezését, látogatás a város legfontosabb nevezetességeinél: Koutoubia mecset, Menara kertek, Bahia palota, a Majorelle kert. Délután szabad program.

 

9. nap: utazás Budapestre

Korai transzfer a repülőtérre, elutazás párizsi átszállással Budapestre. Érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                           479 900               2                      959 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               79 000                 2                       158 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      1 117 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 79 000 Ft/fő, szállás 8 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 45-50 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 80 000 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Érintett desztinációk:

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Körutazás Marokkóban

Város: Körutazás Marokkóban


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Casablanca

Város: Casablanca


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Marrakesh

Város: Marrakesh


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Rabat

Város: Rabat

Válogasson útjaink közt téma szerint!