+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Thaiföld - a Távol-Kelet varázsa II.

Thaiföld, Körutazás Thaiföldön

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással Bangkokig és vissza, Thaiföldön légkondicionált autóbusszal. A 9. napon Chiang Maiból Bangkokba repülőgéppel.

Szállás

7 éjszaka (1-4. és 6-8. éj) 4 csillagos szállodákban, 1 éjszaka (Lampangban) 3 csillagos szállodában, 3 éjszaka Hua Hinben, 5 csillagos szállodában; kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére.

Ellátás

Büféreggeli, a 3., 5., 6., 7., 8., 9. és 10. napon ebédet, a 13. napon vacsorát is kap a csoport / fakultatív vacsora.

1. nap:


Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bangkokba.

2. nap: Bangkok


Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 6.300 Ft (garantált program).
Megjegyzés: A fakultatív programra való jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a program késő estig tart (kb. 22 órakor érnek vissza a szállodába). Az időeltolódást nehezebben viselő utasoknak érdemesebb inkább ezen az estén a pihenést választani. Aki minden fakultatív programon részt vesz, annak az utazás az átlagosnál fárasztóbb lehet.

3. nap: Bangkok



Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A 7-8 órás városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.

4. nap: Damnoen Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom


Szabad program Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Egész napos autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra (kb. 12 órás program). Először a Damnoen Saduak úszó piacot látogatjuk meg, amely a leghíresebb úszó piac Thaiföldön, majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe. A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 10.600 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya


Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Továbbutazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai, Lampang


Phitsanulok fő szenzációja a Wat Yai, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. A templom megtekintése után látogatás Sukhothai romvárosába (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás északi irányba. Lampang közelében az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phra That Lampang Luangot csodálhatjuk meg. Ezután rövid városnézés Lampangban lovas szekerekkel, melyek még ma is igen kedvelt és használatos közlekedési eszköznek számítanak ebben a városban. Szállás Lampangban (1 éj).

7. nap: Phayao-tó, hegyi törzsek, Aranyháromszög, hajózás a Mekong folyón



Elutazás Lampangból az ország északi csücske felé, útközben megálló a hangulatos Phayao-tónál. A déli órákban néhány hegyi törzs, köztük a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. A nap további részét a híres Aranyháromszögben töltjük. Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékét hívják így, melynek falvaiban az ottlakók máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Ebéd egy helyi étteremben, majd hajókázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón.
Szállás Chiang Raiban (1 éj).

8. nap: Chiang Rai, Mae Kajan források, Chiang Mai


A Rong Khun templom megtekintése. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Ezt követően utazás Chiang Maiba, útközben pihenő a Mae Kajan forró vizes forrásoknál. Ebéd egy helyi étteremben. Chiang Mai Thaiföld második legnagyobb városa, egyben az északi országrész fővárosa. Ismerkedés a híres észak-thai kézműves termékek készítésével: gyönyörűen díszített papírernyők, fafaragványok, selyemáruk. Szállás Chiang Maiban (1 éj).
Fakultatív program: Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója
A fakultatív program ára: 5.400 Ft (garantált program).

9. nap: Chiang Mai, Elefánt szafari, Orchidea farm


Látogatás egy elefánt farmon, ahol bemutatót láthatunk arról, hogy a helyiek milyen munkákra tudják használni az elefántok erejét a dzsungelben.
Fakultatív program: Elefánt szafari
Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a látogatók a környék élővilágával. A program utolsó részeként tutajozás a Mae Tang folyón.
A fakultatív program ára: 11.500 Ft (garantált indulás).
Ebéd egy helyi étteremben, amely egy orchidea farmon található. Az észak-thaiföldi körutazás utolsó programja a Chiang Mai mellett egy dombtetőn magasodó gyönyörű Wat Doi Suthep megtekintése, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak.
Az esti órákban elutazás repülőgéppel Bangkokba, szállás (1 éj).

10. nap: Petchaburi (Phra Nakhon Khiri Történelmi Park, Baan Puen Palota)


Utazás Hua Hin tengerparti üdülővárosába. Útközben Petchaburi városában látogatás a Phra Nakhon Khiri Történelmi Parkban. A város szívében álló magaslaton épült fel ez a látványos palotaegyüttes, melyet Mongkut király építtetett az 1800-as évek közepén. A legmagasabb domb tetején álló fehér Jomphet pagodából szép kilátás nyílik a környező dombtetőkön álló épületekre (paloták, templomok, chedik). Ebéd egy helyi étteremben, majd fotószünet a Baan Puen Palotánál, melynek különlegessége, hogy itt elsősorban európai építészeti stílusjegyekkel találkozhatunk. Szállás Hua Hinben, tengerparti szállodában (3 éj).

11. nap: Hua Hin


Szabad program Hua Hinben.
Hua Hin üdülővárosa a Thai-öböl partján fekszik, Bangkoktól délnyugatra. A valamikori kicsiny halászfalut királyi üdülőhellyé alakították át, itt található a király nyaralója. A település mind a mai napig megtartotta kisvárosi hangulatát. Ugyanakkor a modern turisztikai infrastruktúra is megtalálható itt, ötvözve a régi idők épületeivel - hangulatos cölöpös házak vendéglőkkel, hatalmas bevásárlóközpontok, éjszakai piac, hotelek, víziparkok, strandok, rengeteg napfény, kirándulási lehetőségek stb.

12. nap: Hua Hin, Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park



Szabad program Hua Hinben.
Fakultatív program: Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park
Egész napos kirándulás a közeli Khao Sam Roi Yot Nemzeti Parkba. Ez Thaiföld legrégebbi tengeri nemzeti parkja, melynek thai elnevezése szerint 300 hegycsúcsot számolhat meg az utazó a több mint 200 millió éves hegység területén. Mangroveerdők, szép mészkő szigetek, kilátópontok bújnak meg a hegyek és völgyek között. Lehetőség fürdésre a park egyik homokos strandján, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután kb. 1 órás hajózás a nemzeti parkban, melynek során szép kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre, megfigyelhetjük a madárvilágot és a helyi halászok életébe is bepillanthatunk.
A fakultatív program ára: 16.500 Ft (ebéddel) – min. 10 fő esetén.

13. nap: Hua Hin, Thaiföld skanzenje


Délelőtt szabad program Hua Hinben (délben kell csak elhagyni a szobákat).
Utazás Bangkok felé, útközben megálló Thaiföld skanzenjénél, amely a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

14. nap:


Érkezés Budapestre a késő délelőtti órákban.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is), a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 11 éjszakai szállást reggelivel, a 3., 5., 6., 7., 8., 9. és 10. napon ebédet, a 13. napon egy vacsorát, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Vacsora felár: 44.100 Ft (7 bőséges vacsora a 4., 5., 6., 7. és a 10., 11., 12. napon. A többi napon van ebéd vagy esti fakultatív program vacsorával.)

Egyágyas felár: 129.900 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték jegykiállításig még változhat.

Érintett desztinációk:

Thaiföld

Thaiföld ezerarcú országában összeolvad a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, pazarul díszített templomok, meseszerű paloták, merev arcú óriás Buddha-szobrok, csendes halászfalvak, pezsgő életű fürdőhelyek és az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropolisz, Bangkok, adnak ízelítőt az ott élők világából. Népszerűek a fővárosban a girbegurba csatornák és az évszázados hagyományaikat őrző, nomád életmódot folytató hegyi törzsek romantikus települései. (forrás: wikipedia)

Térség: Körutazás Thaiföldön

Város: Körutazás Thaiföldön


Válogasson útjaink közt téma szerint!