+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

USA - Nyugati Part l.

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Amerikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

8 éjszaka jó középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás


8 amerikai reggeli (kissé eltér az európai reggeliktől, dominálnak az édes ízek, bár tojásrántottát általában tartalmaz).
Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)


1. nap: Los Angeles

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik legnagyobb repülőterére a kora délutáni órákban (helyi idő szerint), transzfer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles

Félnapos városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában (a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz- és láblenyomataival, Walk of Fame stb.).
Délután szabad program Los Angelesben, vagy:
Fakultatív program: Universal Studios
Ismerkedés Hollywood titkaival, látogatás a Universal Studiosban, ahol életre kelnek a filmtörténelem leghíresebb alkotásai.
A fakultatív program ára: 37.900 Ft (garantált indulás).

3. nap: San Diego, Sea World

Utazás Kalifornia legdélibb részébe. Városnézés San Diegóban, Kalifornia második legnagyobb városában (felhőkarcolók, történelmi városrészek, Balboa park stb.), majd választási lehetőség 3 különböző program közül: szabadidő a történelmi belváros egyéni felfedezésére vagy látogatás a világhírű Sea World (Tengerek Világa) tematikus parkban vagy a kikötőben horgonyzó USS Midway (repülőgép anyahajó) Múzeumban – a belépődíjak a helyszínen fizetendők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellemváros (vadnyugat), Las Vegas

Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irányába. Útközben látogatás Calico szellemvárosban. A XIX. század második felében egy tipikus vadnyugati város volt itt a helyi ezüstbányák közelében. Miután az ezüst elfogyott, a város elnéptelenedett. Néhány évtizede az épületeket restaurálták, a város ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyugati életet. Délután érkezés a Nevada állambeli Las Vegasba, a szerencsejátékok világfővárosába, szállás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon

Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirándulás a Grand Canyonhoz légkondicionált autóbusszal. Rövid fotószünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik legnagyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot évmilliók alatt vájta a Colorado folyó a fennsíkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 41.700 Ft – könnyű ebéddel (garantált indulás).

6. nap: Death Valley (Halál völgye)

Reggel elutazás Las Vegasból, látogatás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol különleges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt található Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. Továbbutazás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Síkságon keresztül. Szállás Fresno környékén (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park

Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület kb. 150 éve népesült be a nagy kaliforniai aranyláz idején. A Sierra Nevada legnagyobb attrakciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika egyik leglátogatottabb nemzeti parkja). A park meglátogatása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas sziklaalakzatok emelkednek. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel. Délután továbbutazás San Francisco irányába. Érkezés a városba a San Francisco-öböl felett átívelő 7 km hosszú hídon keresztül. Szállás San Franciscóban (2 éj).

8. nap: San Francisco

Félnapos városnézés Amerika sokak szerint legszebb nagyvárosában (a felhőkarcolók – köztük a Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, városháza, Golden Gate park, Golden Gate híd, a híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kialakított szórakoztató központ stb.).
Délután szabad program, lehetőség sétahajózásra a San Francisco-öbölben (ahova természetesen idegenvezetőnk is elkíséri a csoportot).

9. nap: San Francisco

Szabad program, majd transzfer a San Franciscó-i repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

10. nap:

Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 8 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba és Calico szellemvárosba. További fakultatív lehetőségek ide kattintva.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 30 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár: 194.000 Ft

3. fő kedvezménye: 122.000 Ft

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap
  

Időpontok

    2020. okt. 4-13. 519.000 Ft + 114.000 Ft (reptéri ill.) = 633.000 Ft

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Körutazás Amerikában

Város: Körutazás Amerikában

Körutazások városlátogatások gyűjtő fogalma, így az országban induló utak egy helyen jelennek meg, a programok részletes szálláshelyei és városai a programok leírásában szerepel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!