+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS NYOMÁBAN

Tanzánia, Szafari Tanzániában

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:
A NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS NYOMÁBAN
 
CSOPORTOS ÚT - BUDAPESTI INDULÁSSAL
MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL A HELYSZÍNEN!
 
Időpont: 2022.február 18. - 28

Időtartam: 10 nap / 8 éjszaka

Utazás: Budapestről, a Qatar Airways menetrend szerinti járataival

Ellátás: Zanzibáron all inclusive ellátás Tanzániában teljes ellátás

 

Program:
 
1.nap: Budapest–Zanzibár 

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, a Qatar Airways menetrend szerinti járataival Zanzibárra, átszállással Dohában.

 


2. nap: Zanzibár 

Érkezés a kora reggeli órákban. Idegenvezetőnk várja a csoportot. Transzfer Nungwiba, a választott szállodába. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek.

5 éjszaka szállás all inclusive ellátással.


3-6. nap: Zanzibár 

Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Fakultatív program lehetőségek idegenvezetőnkkel, melynek keretében megismerkedhetünk a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. A varázslatos történelmi Stone Town városkáról azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában.


7. nap Zanzibár-Kilimanjaro – Tarangire Nemzeti Park 

Korai kelés után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, találkozás idegenvezetőnkkel. Átrepülünk Kilimanjaro repülőterére (kb.1 óra 20 perces repülés). Érkezés a reggeli órákban. Indulás terepjárókkal a Tarangire Nemzeti Parkba. Az óriások földjének is becézett terület elefántjairól és méretes baobab fáiról híres. A Tarangire-folyó állandó vize vonzza a vándorló állatokat: Zebrát, gnút, antilop fajtákat. Piknik ebéd, majd vadles a Nemzeti Parkban. Jó esélyünk van rá, hogy oroszlánt, leopárdot lássunk. Kiváló a térség madárlesre is a 490 különböző fajnak köszönhetően, melyet itt regisztráltak.

Vacsora, szállás: Burunge Tented Lodge ****


8. nap Ndutu Nemzeti Park 

Reggeli után indulás az Ndutu Nemzeti Parkba, mely a Ngorongoro és a Serengeti között helyezkedik el. Ez a hatalmas nyílt terület minden ismerős Serengeti állatnak otthont ad az oroszlánoktól a gnú és zebra csordákon át a denevérfülü rókáig és a struccokig. A vadsűrűség csúcsa erre az időszakra esik. Ndutu -tó környéke a gyülekezőhely. A nőstény gnú számtalan borjút hoz a világra. A fiatal növényevők mágnesként vonzzák a ragadozókat. Így válik Délkelet-Serengeti az új élet és a halál drámai színterévé. Egész napos vadles, piknik ebéddel. Vacsora és szállás: Lake Ndutu Luxury Tented Lodge ****


9. nap: Ngorongoro 

Reggeli után fél napot még Ndutuban töltünk, majd tovább utazás a Ngorongoro Nemzeti Park kráter perem területére. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezen kívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál

Vacsora és szállás: Rhino Lodge ****


10. nap: Ngorongoro-Kilimanjaro -Doha 

Korai reggeli után, vadles a kráter belsejében, piknik ebéddel, majd transzfer Kilimanjaro repülőterére. Haza indulás megkezdése. Érkezés Dohába az éjszakai órákban.


11. nap: Doha-Budapest 

Tovább utazás Budapest felé. Érkezés a déli órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

5 ÉJ ZANZIBÁR + 3 ÉJ SZAFARI
(a választott szállodában)

 

Részvételi díjak
(Ft/fő)

 

Doubletree by Hilton Resort ****
Medencére néző szoba                                                        

 

 

1.189.900

 

 

Riu Palace Zanzibar *****
Courtyard junior suite
1.289.900

Fenti árak előfoglalási kedvezményt tartalmaznak: 2021.december 06.-ig történő jelentkezés esetén érvényesek! 

A részvételi díj tartalmazza: nemzetközi és belföldi repülőjegyet, magyar asszisztenciát Zanzibár érkezéstől – távozásig, a szafarin magyar nyelvű idegenvezetést, a szafari programot max. 7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel, transzfereket minibusszal, park belépőket, 5 éjszaka szállást Zanzibáron a választott tengerparti hotelben, 2-ágyas elhelyezéssel,  3 éjszaka szállást helyi besorolású 4* szafari lodgokban 2-ágyas elhelyezéssel,  teljes ellátást ital nélkül a szafari alatt (ebéddel kezdődik – ebéddel végződik) és all inclusive ellátást Zanzibáron.


A részvételi díj nem tartalmazza: Online Tanzán vízumoztatás: 21.000 Ft/fő, idegenforgalmi adó: 1USD/fő/éj Zanzibáron (a szállodában kicsekkoláskor fizetendő), biztosítás: Javasolt sztornó +BBP kombinált biztosítás megkötése:78.150,- Ft/fő (önrész nélkül), személyes jellegű kiadásokat (pl. hordár, minibár, telefon), javasolt borravaló a szafari alatt: 40 USD/fő

 

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Tanzánia

Történelme igencsak színes és olykor borús is. Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században, majd arabok kezén volt, németek gyarmatosították, brit mandátumterületté vált, függetlenné az 1961-es évtől mondhatni. 1995-ben tartottak először szabad választásokat.

A kulturális örökség része: Kilwa Kisiwani romjai, Songo Mnara romjai, Zanzibár kővárosa, Kondoa sziklarajzai

Térség: Szafari Tanzániában

Város: Szafari Tanzániában

Tanzánia

Történelme igencsak színes és olykor borús is. Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században, majd arabok kezén volt, németek gyarmatosították, brit mandátumterületté vált, függetlenné az 1961-es évtől mondhatni. 1995-ben tartottak először szabad választásokat.

A kulturális örökség része: Kilwa Kisiwani romjai, Songo Mnara romjai, Zanzibár kővárosa, Kondoa sziklarajzai

Térség: Zanzibár

Zanzibár Tanzániához tartozik, Afrika keleti partjainál. 2 szigetból áll Unguja és Pemba teljes területe 1651 négyzetkilométer. Zanzibár Unguja szigetén lévő Mji Mkomwe azaz Stone Town a Világörökség része. Gazdasága elsősorban a fűszer termesztésre és turizmusra épül.

Város: Zanzibár


Válogasson útjaink közt téma szerint!