+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Körutazás Jordániában, kirándulással...

Jordánia, Körutazás Jordániában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés
Indulás:
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, bécsi átszállással. (A Budapest – Amman útvonalon a programfüzet lezárásának időpontjában közvetlen járat nem üzemel.) Jordániában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

„A” csoport: 4 éjszaka 4 csillagos, 3 éjszaka pedig 5 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
„B” csoport: 7 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás


Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).

1. nap: Amman

Elutazás Ferihegyről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután. Autóbuszos városnézés Jordánia szépen karbantartott fővárosában, szállás (2 éj).

2. nap: Jerash, Madaba, Nebo-hegy

Egész napos kirándulás Amman környékén. Az első megállónk Jerash, a kiváló állapotban megmaradt romváros (erődfalak, templomok, színházak, fürdők, hippodrom, diadalív, 600 méter hosszú, hatalmas oszlopokkal szegélyezett főutca stb.). Jerash a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom időszakában volt.
A déli órákban továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent György-templomban, mely a Szentföld fontos helyeit mutatja be.
Madaba után a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét (nagyszerű panoráma a Holt-tengerre, a Jordán folyó völgyére és tiszta időben még Jeruzsálemre is).

3. nap: Petra

Utazás a modern sivatagi autóúton Petrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás csúcspontját jelenti. A romváros közös bebarangolása után az érdeklődőknek marad idejük Petra egyik legrangosabb látnivalója, az ún. „Kolostor” megtekintésére is, mely a többi építménytől távolabb, egy hegytetőn található (lehetőség van a felmenetelre szamárháton is). Szállás Petrában (1 éj).

4. nap: Wadi Rum, Aqaba

Reggel továbbutazás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe (különleges sziklaalakzatok). A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központba való megérkezés után átszáll a csoport terepjárókba, és másfél órás barangolás következik a széles sivatagi völgyben (fotószünetekkel).
Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába, szabad program. Aqaba az ország egyetlen tengerparti üdülőhelye. Kedvező fekvésének köszönhetően márciustól novemberig strandolásra többnyire alkalmas az időjárás. A város üzleteiben óriási az árubőség és jó áron lehet vásárolni, hiszen vámmentes területről van szó. Szállás Aqabában (2 éj).

5. nap: Aqaba

Szabad program, pihenés a Vörös-tenger partján. Lehetőség üvegfenekű hajóval kirándulást tenni a környező gyönyörű korallzátonyokhoz.

6. nap: Kerak vára, Hammamat Ma’in, Holt-tenger


Búcsú Aqabától, utazás észak felé. Késő délelőtt Kerak város impozáns várát nézzük meg, amit a kereszteslovagok emeltek a XII. században Jeruzsálem védelmére. Az erődhöz egy érdekes múzeum is tartozik.
A következő programunk a világ egyik leglátványosabb sivatagi oázisa, Hammamat Ma’in. Különleges élmény, ahogy a vegetáció nélküli sivatagi tájból megérkezünk ebbe a lélegzetelállító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt található Jordánia legmagasabb vízesése.
A természeti csoda megtekintése után továbbindulás a Holt-tengerhez, mely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt (Földünk legmélyebb szárazföldi pontja). A nagyon magas sótartalomnak köszönhetően a vizen fekve (lebegve) akár újságot is lehet olvasni. Szállás a Holt-tengernél (2 éj).

7. nap: Holt-tenger / Jeruzsálem


Szabad program a Holt-tengernél. Lehetőség pihenésre, fürdésre a Holt-tengerben, illetve a szálloda medencéiben. A szálloda wellness centruma számos szépészeti szolgáltatást kínál. A Holt-tengerből származó só és iszap gyógyhatását tudományos kutatások igazolják, az innen származó készítmények világhírűek.
Fakultatív program: Jeruzsálem
Egész napos kirándulás Jeruzsálembe, 3 világvallás szent városába. Az Olajfák hegyéről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, majd a Getsemáné kert megtekintése után az óvárossal ismerkedünk (muzulmán és keresztény negyed, Via Dolorosa – a keresztút, Szent Sír bazilika, Jaffa kapu, zsidó negyed, Siratófal stb.).
A fakultatív program ára: 26.900 Ft (belépődíjakkal, minimum 20 fő esetén. A program kevesebb jelentkező esetén is megvalósulhat, viszont abban az esetben valamivel magasabb árra kell számítani.)
Figyelem: A határátlépéseknél kilépési illetéket kell fizetni mindkét ország esetében. A jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 55 USD.
Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét arra is, hogy a jelenleg érvényben lévő jordán vízumszabályok miatt a jeruzsálemi kirándulásra legkésőbb indulás előtt 1 hónappal kell jelentkezni. A jeruzsálemi fakultatív program ezt követő lemondása esetén a (többszöri belépésre jogosító) ingyenes csoportos vízum helyett, térítés ellenében (egyszeri belépésre jogosító) egyéni vízum kerül kiállításra. Ennek menetéről és díjáról irodánkban érdeklődhet.

8. nap: Holt-tenger

Pihenés a szállodában, majd a déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre. Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszos közlekedést, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Belépődíjak összege: 33.000 Ft (kötelezően fizetendő)
(Figyelem: a jordán belépődíjak közül Petráé rendkívül drága!)

Egyágyas felár: 88.500 Ft

Baksis: Számítsanak rá, hogy a helyiek elvárják a borravalót, melynek összege összesen kb. 30 USD utasonként.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás:  450 Ft/nap


A reptéri illeték az indulásig változhat!

Érintett desztinációk:

Jordánia

Látnivalók

Jordánia fővárosa Amman nem túl gazdag látnivalókban, ám 5000 éves történelmének köszönhetően azért van mit nézni. A legnevezetesebb műemlék a római kori színház, amelyet egy hegy oldalában építettek, és amely 6000 ember befogadására alkalmas. Az egykori színház ad otthont a Néprajzi Múzeumnak és a Hagyományos Ékszerek Múzeumának is. Az Odeont zenei előadásokra használták. Ettől nyugatra csodálhatjuk meg a nymphaeumot, a gyönyörű szökőkutat. A római fellegvárat ettől északra, egy hegy tetején építették, több építészeti kor jellegzetessége megfigyelhető rajta. Sajnos az épület nagy része nagyon romos, de azért így is csodálatos látnivalót kínál a vár, és a szintén itt található Nemzeti Régészeti Múzeum.

Jerash mellett található az ország legjobb állapotban fennmaradt római városa. A feltárások 80 évvel ezelőtt kezdődtek, és a becslések szerint a mai napig mindössze a város 10%-át tárták fel. Ez a 10 százalék azonban csodálatos. A rengeteg épület közül is kiemelkedik Zeusz temploma, a Forum épülete, az 5000 férőhelyes Déli Színház, Artemisz temploma és a 600 méter hosszú feltárt útszakasz.

Jordánia gyöngyszeme Petra városa. Sok jelzőt lehetne ráilleszteni, de egyik sem tudná hűen leírni ezt a hihetetlen várost. A Krisztus előtti harmadik évszázadban faragták ki a szó legszorosabb értelmében a várost egy szikla oldalában. A romok között a leghíresebb a Khazneh kincstár, melynek gyönyörű látványa fogad bennünket, ha belépünk a keskeny sziklahasadékon. Legalább ilyen impozáns látványt nyújt a palota, a 8000 férőhelyes amfiteátrum és a Szárnyas Oroszlán Templom.

Madaba a több mint 2 millió mozaikkockából kirakott, bizánci kori, 1500 éves Palesztina térképről híres. A mozaikot a görögkeleti Szent György templomban lehet megtekinteni. A város másik érdekessége a Régészeti Park, ahol gyönyörűen fennmaradt templomokat, épületeket láthatunk.Jordánia nem túlságosan drága ország, valamivel drágább, mint Egyiptom, de a nagyon olcsó szolgáltatások színvonala nem esik egybe az európai igényekkel. Napi 50 dollár körüli összegből azonban már kellemesen pihenhetünk. A pénzváltás sehol sem okoz gondot. A hitelkártyák közül az American Express kártyák a legelfogadottabbak. Borravalót csak a színvonalas éttermekben várnak el. Az alku az ajándékárusoknál kötelező, de inkább a színjáték a fontos, nem az engedmények.

Térség: Körutazás Jordániában

Város: Körutazás Jordániában


Válogasson útjaink közt téma szerint!