+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-Afrika, a Viktória-vízesés és...

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel



Megtelt!

Egy csipet történelem, lélegzetelállító szépségű tájak a kanyonoktól a Krüger szavannáin és a Jóreménység fokon át a világ egyik legnagyobb vízeséséig, szafarik, borkóstolók, ez mind Dél-Afrika! A jól megérdemelt pihenést pedig az Indiai-óceán egyik legszebb szigetén, Mauritiuson élvezhetik!


Dátum:
2020. március 10-25.
Időtartam:
16 nap/14 éj
Utazás
: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:  kb. 15 óra
Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban és lodge-okban
Ellátás reggeli, 2 piknik ebéd a szafarik alatt, félpanzió Mauritiuson
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő



Dél-Afrika, A Viktória-vízesés és Mauritius ajánlatunk programleírása


1. nap: Fokváros

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással Fokvárosba, érkezés éjjel. Transzfer a szállodába. Szállás Fokvárosban (4 éj)

 

2. nap: Fokváros

A rendkívüli földrajzi adottságai révén a világ egyik legszebbnek tartott városának felfedezésére indulunk. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett teraszos épületeiről ismert Bo Kaap negyedet és a Victoria&Alfred Waterfront bevásárló és szórakoztatóközpontját érintjük.

 

3. nap: Fokváros

Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután kirándulás a Stellenbosch borvidékre borászat-látogatással és borkóstolóval.

 

4. nap: Fok-félsziget

Egész napos kirándulás a lenyűgöző Jóreménység-fokához. Az út a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozásához. Fogaskerekűvel juthatunk fel a több száz éves világítótoronyhoz, hogy gyönyörködhessünk a fantasztikus látványban. Megállunk a Boulders Beach pingvinkolóniájánál, Hout Bayben kihajózunk a fóka-szigethez (időjárás függvénye), ahol számtalan fóka sütkérezik a sziklákon, majd látogatást teszünk a Kirstenbosch botanikus kertben.

 

5. nap: utazás a Krüger Nemzeti Parkhoz

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába, Mpumalanga tartományba. Transzfer a mesés természeti környezetben fekvő szálláshoz, délután szabad program. Szállás a Krüger Nemzeti Park környékén (2 éj).


6. nap: Krüger Nemzeti Park

Egész napos szafari program a Krüger Nemzeti Parkban piknik ebéddel. A világ egyik legrégebbi és legismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bölények és orrszarvúak mellett impala, gnú, és zebra csapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilop fajtákat is láthatunk.

 

7. nap: Panoráma út

Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a híres Panoráma úton utazunk Pretoria felé. Látogatás a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél majd csodálatos kilátást tekinthetünk meg a God’s Window elnevezésű hegygerincen és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláira a Blyde River kanyon hegyvidékén. Szállás Pretoria környékén (1 éj).

 

8. nap: utazás a Viktória-vízeséshez

Délelőtt transzfer a johannesburgi repülőtérre, majd elutazás a zambiai Livingstone-ba. Látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (helyi nevén Mosi-oa-Tunya) zambiai oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Délután transzfer a zimbabwei oldalra, szállás Victoria Falls központjában (2 éj).

 

9. nap: Chobe Nemzeti Park

Egész napos szafari program ebéddel a botswanai Chobe Nemzeti Parkba. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park növény – és állatvilága rendkívül változatos, a legfőbb látványosságot az itt élő nagyszámú elefánt jelenti.

 

10. nap: utazás Johannesburgba

Reggeli után látogatás a Viktória-vízesés zimbabwei oldalán, majd transzfer a Livingstone-i repülőtérre. Visszautazunk Johannesburgba, délután panorámás városnézés során Johannesburggal és Sowetóval ismerkedünk. Szállás a Johannesburg elővárosában (1 éj).

 

11. nap: utazás Mauritiusra

Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Mauritius mesebeli szigetére. A délutánt már a tengerparti szállodában töltjük, szabad program. Szállás és vacsora Mauritiuson (4 éj).

 

12. nap: Mauritius

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

 

13. nap: Dél-Mauritius

Egész napos kirándulás a sziget belsejébe, első állomásunk Floreal, a kreol építészeti emlékeiről ismert, élettel teli kereskedőváros. Látogatás a Trou aux Cerfs elnevezésű vulkáni kráternél, melynek pereméről lenyűgöző kilátás nyílik a sziget nagy részére. Továbbutazás a Fekete-folyó szurdokhoz, ahol különleges madarak és növények számtalan fajtájával találkozatunk. Ebéd a Bois Cheri teaültetvényeknél. A túra végén Chamarel, a „Hétszínű Föld” egyedülálló vulkáni képződménye és a hasonló nevű vízesés kápráztatja el a természet kedvelőit.

 

14. nap: Mauritius

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.


15 -16. nap: Mauritius, utazás Budapestre

Egész napos szabad program (délben kijelentkezés a szobából), este transzfer a repülőtérre, elutazás párizsi átszállással Budapestre, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 249 000 Ft/fő, zambiai és zimbabwei vízum (UNIVISA): 50 USD/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb 50 USD/fő), utasbiztosítás.

Érintett desztinációk:

Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Körutazás Dél-Afrikában

Város: Körutazás Dél-Afrikában


Mauritius

Két nagyobb és több apró szigetből áll. Mauritiust, Rodriguezt, a Franciaországhoz tartozó Réuniont és egy sor kisebb szigetet Mascarenhas-szigetcsoport néven foglalunk össze. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja.

Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körül. A kettő között – szeptembertől novemberig – az átlaghőmérséklet 25 °C és 28 °C között van.

A röpképtelen dodó az oktalanul kiirtott állatok szimbólumává vált. Állítólag két fajtája volt: a Mauritiuson honos barna dodó, avagy dronte és a réunioni szoliter, avagy fehér dodó (Raphus solitairius) volt – napjainkra azonban jóformán bizonyosra vehető, hogy ez utóbbi állat sosem létezett; a tudósok tévesen írták le az ugyancsak kihalt réunioni íbiszről szóló bizonytalan beszámolók alapján.

Mauritius 9 kerületből áll:

Black River/ Flacq /Grand Port/ Moka/ Pamplemousses /Plaines Wilhelm /Port Louis/ Riviere du Rempart/ Savanne

Térség: Mauritius

Város: Mauritius


Zambia

A legendás afrikai szafari, a Viktória-vízesés, a vad Zambézi folyó, lélegzetelállító tavak és mocsarak, gazdag madár- és vadvilág, és érintetlen, lüktető vadon, ez mind egyetlen ország határain belül.

Zambiát világszerte úgy tartják számon, mint az egyik legbiztonságosabb ország a turisták számára; az emberek pedig békében és harmóniában élnek.
A vadvilág lenyűgöző és itt nyújtják az egyik legjobb szafaris lehetőségeket.

Tizenhét csodálatos vízesés található itt a Viktória-vízesésen kívül, és Zambia túrákat is ajánl a távoli területekre, ahol bepillantást nyerhetünk az ottani falvak életébe.

Térség: Zambia


Város: Zambia


Zimbabwe

Látnivalók

Harare
Az 1,6 millió lakosú, számos érdekességet tartogató főváros minden tekintetben Zimbabwe ütőerének számít. A városmag gyalogszerrel is könnyedén bejárható, és a gondozott parkok, modern felhőkarcolók között bóklászva szinte mindenütt nyomon követhető az alapítók európai ízlésvilága. Harare legnagyobb parkjában (Harare Gardens) tett látogatásunk alkalmával többek között megcsodálhatjuk a Viktória vízesés és a Zambezi-szurdok kicsinyített mását, hétvégenként pedig helyi zenekarok muzsikáját élvezhetjük.
A művészetek kedvelői a Zimbabwei Nemzeti Múzeumban átfogó kiállítást tekinthetnek meg az afrikai festészet és szobrászat fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. Harare legnagyobb piaca és autóbusz pályaudvara (kihagyhatatlan program), a nyüzsgő, sokszínű Mbare muzsika a városközponttól 5 km-re, déli irányban található.

Figyelem!
Bár Zimbabwe vidéki területei relatív biztonságos turisztikai célpontnak mondhatók, a jelenlegi közállapotok miatt az erőszakos bűncselekmények Harare-ben sajnos mindennaposak lehetnek, ezért - a hivatalos taxikat leszámítva - még nappal sem javasolt a magányos kóborlás.

Viktória vízesés
Turisták kamerái évente több száz kilométernyi filmet használnak el a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának, a Viktória vízesésnek megörökítésére. A száraz évszakban percenként ötszázötvenezer köbméter víz hömpölyög az ezerhétszáz méter széles mederben, hogy megkezdje közel 100 méteres zuhanását.
A zuhatagról elnevezett városka kimondottan a turizmus elvárásai szerint épült, azonban a fő attrakciót meghagyták dzsungel határolta, természetes közegében. Az állandó vízpára miatt az ösvényeken haladva már jóval a vízesés megpillantása előtt bőrig ázunk, ám a ránk váró látvány nem csak a hatalmas robajért, de a kellemetlen nedves érzésért is kárpótol.

Aki csak teheti, látogatását a telihold idejére szervezze! Ilyenkor a park hosszabb nyitva tartásának köszönhetően alkalom nyílik a különleges „Hold-szivárvány" megtekintésére is.
Egyébként a vízesés környéke a veszélyek kedvelőinek tökéletes játszótere, ahol vadvízi evezés siklóernyőzés, valamint a világ egyik legmagasabb bungy-ja biztosítja az adrenalin állandóan magas szintjét. Vérkeringésünket felpörgethetjük egy kiadós sétával is, mely során a vízilótól a varacskos disznón át, az elefánttól és bivalytól az oroszlánig minden helyi állatot megcsodálhatunk. S hogy a rögtönzött gyalogos szafari hogyan van hatással a vérnyomásra? Nos, ennek a környéken ólálkodó krokodilok az okai.

Great Zimbabwe National Monument
Nagy-Zimbabwe romjai meglepő bizonyítékkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a középkorban Afrika Szaharától délre eső részére meglepően magas szintű civilizáció volt jellemző. Nagy-Zimbabwe a 13-15. században a dél-afrikai kontinensen meghúzódó hatalmas birodalom egyik tíz-húszezres populációjának volt világi és vallási központja.

Hwange Nemzeti Park
A 19. században a Hwange Nemzeti Park előbb az Ndebele királyok, majd az európaiak kedvelt vadászterülete volt. A területet 1929-ben nyilvánították nemzeti parkká, és az alapítók kitartó munkájának köszönhetően az 1970-es évekre Afrika vadon élő állatokban egyik leggazdagabb vadrezervátuma lett. A park látogatói napjainkban az elefántok, különböző majmok, impalák, oroszlánok, zsiráfok és zebrák mindennapjait figyelhetik meg azok természetes közegében.

Bár Hwange Zimbabwe legkönnyebben megközelíthető és állatvilágban leggazdagabb nemzeti parkja, mégsem jellemző rá a túlzsúfoltság. A legtöbb állattal a száraz időszak (szeptember és október) alatt találkozhatunk, amikor a különböző csordák összegyűlnek a mesterséges szivattyúkkal működtetett itatóhelyek környezetében. Az esőzések beköszöntével nagyobb erőfeszítésünkbe kerül a vadállatok megfigyelése, mivel azok a folyók áradása következtében megkezdik vándorlásukat a nemzeti park egész, majdnem tizenötezer négyzetkilométeres területén.

Megközelítés
Európából a British Airways és az Air Zimbabwe járataival utazhatunk közvetlenül Zimbabwébe, de Harare és Bulavayo elérhető még a Dél-Afrikai Köztársaságból is, legegyszerűbben Johannesburgh felöl.
Az ismertebb közúti határátkelőhelyek Botswana és Zambia felé a Viktória vízesésnél találhatók, de Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság felé is elindulhatunk szárazföldön.
Az ország főbb látványosságai szinte egytől-egyig megközelíthetőek az Air Zimbabwe belföldi járataival, de - ha néha sorozatos kalandok árán is - a helyi- és expressz autóbuszokkal is eljuthatunk célunkig.

Térség: Körutazás Zimbabweban

Város: Körutazás Zimbabweban


Válogasson útjaink közt téma szerint!