+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Andalúzia - üdülés csillagtúrákkal,...

Spanyolország, Andalúzia

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Csillagtúrák, Dél-európai program, Ibériai program, Kora tavaszi kalandok, Kulináris élvezetek, Közönségkedvenc, Mediterrán program, Nyaralás-pihenés, Nyugat-európai program, Tengerparti pihenés, Városlátogatás
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Malaga borkóstolóval és Torremolinos vagy Benalmadena (20 km)

Elutazás menetrendtől függően Malagába (átszállás lehetősége). A repülőtérről papagájok között, pálmafák árnyékában (Malaga park) Malaga központjába érke­zünk. Láthatjuk a városháza épü­letét és a Gibralfaro fölénk maga­sodó váregyüttesét. Megállunk a Plaza de Merced téren, Picasso szülőházánál majd gyalogos sétánk során betekintünk az óvárosban a La Manquita lenyűgöző szépségű katedrálisba. Sétálunk a mindig pezsgő sétálóutcáján… Fakulta­tív ajánlatunk: kóstolja meg a finomabbnál-finomabb spanyol borokat, köztük a messze földön híres malagai mazsola bort. Le­hetőségünk nyílik igazi autentikus környezetben kóstolni az „isteni ne­dűt”, miközben tapas falatok­kal, ibériai sonkával, szalámival, olívabogyóval, sajttal, kényeztetjük magunkat. (ezen programrész a repülőmenetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat). A városnézésünket követően transzfer a közeli Torre­molinosba/Benalmadenába, ahol 5/6 éjszakán keresztül a szállásunk lesz, vacsorával. Délután közös séta a homokos tengerpart mentén több kilométer hosszan elterülő üdülő­városban. Esti programként átsé­tálhat a szomszédos Benalmádena elegáns kikötőjébe, amely az éjsza­kai élet központja is.

2. nap: Sevilla vagy pihenés (440 km)

Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: A mai napot Spa­nyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába! Bejárjuk mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis ut­cáit, majd meglátogatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Al­cázart (előre jelezni), melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőség­ben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a ka­tedrális, mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főol­tárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolombusz Kristóf sírem­léke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá ala­kították át annak XII. században épí­tett minaretjét, mely az akkori Euró­pa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbólu­ma, és egyben legjobb kilátóhelye. Szabadidő étkezésre és vásárlásra, majd visszaindulunk tengerparti szálláshelyünkre.

3. nap: Córdoba vagy pihenés (360 km)

Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: Córdobába indu­lunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziá­nak ez a városa őrizte meg legjob­ban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érez­hetjük magunkat. Córdoba fő látvá­nyossága a VIII. és X. század között épült hatalmas mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székes­egyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyet­len kis fennmaradt zsinagógáját, az itt született római Senecának a középkori városfalon kívül található szobrát, valamint a leghangulato­sabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Cór­dobából. 

4. nap: Gibraltár és Ronda vagy pihenés (350 km)

Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: Gibraltári kirán­dulásra hívjuk, a brit fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (érvényes útiokmány szükséges!). A Costa del Sol (Napos Part) látványos autópá­lyája elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, me­lyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdé­lebbi pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeres­sük a Szent Mihály-cseppkőbarlan­got, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldal­ban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális vá­roska felfedezéséhez, melynek szí­nes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A visszaúton eltávolodunk a ten­gerparttól, és kanyargós hegyi utakon felkeressük Andalúzia leg­lenyűgözőbb fekvésű városát, Ron­dát. A település a Guadalevin nevű folyócska által kivájt 200 m mély, függőleges falú szurdok két oldalá­ra épült, mely felett egy XVIII. száza­di híd ível át. Az óváros az andalúz fehér falvak szép példája, melynek sikátoraiban mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő, és még katolikus temploma is a mór idő­ket idézi. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdü­lőhelyének, Marbellának jachtkikö­tőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye.

5. nap: Egész napos pihenés a tengerparton (június végi, szeptemberi csoportunk esetében!)

A mai napunkat a teljes kikapcsoló­dás és feltöltődés jegyében töltjük. Egész nap kedvére pihenhet, stran­dolhat az üdülőhelyen kötöttség nélkül.  

6.(5.) nap: Granada vagy pihenés (280 km)

Egész nap pihenhet, strandolhat az üdülőhelyen. Fakultatív aján­latunk: Jöjjön velünk Granadába, a csaknem 8 évszázados ibériai mór uralom utolsó fellegvárába! Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óváros­ban kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Sza­badidő vásárlásra, étkezésre. Külön fakultatív ajánlatunk Granadában az Alhambra meglátogatása, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon. Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generali­fét idegenvezetőnk kíséretében ismerhetik meg (a 2020-as szabályozás értelmében a belépőjegyet csak 2 hónappal a csoport látogatása előtt tudja irodánk névre szólóan megvásárolni, így ezen foglalását csak ekkor tudjuk visszaigazolni). A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshe­lyünkre. 

7. (6.) nap: Malaga – Budapest

Reggeli után menetrendtől függő­en szabadidő, transzfer a malagai repülőtérre. Menetrendszerinti re­pülőjárattal utazunk Budapestre (átszállás lehetősége).

 

Programunkat minden esetben kedvelt és nagy népszerűségnek örvendő idegenvezetőnk, Tóth-Deme Zsuzsanna vezeti.

 

Az 5. nap programja csak a június végi és szeptemberi időpontok eseteben valósul meg!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 04.27., 05.24., 06.28., 09.18., 10.21., 11.16.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


6 nap/5 éj (04.27., 05.24., 10.21., 11.16.
7 nap/6 éj (06.28., 09.18.)


Részvételi díj (04.27., 10.21.): 258.000 Ft / 670 EUR
Részvételi díj (05.24.): 264.000 Ft / 686 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 20.000 Ft / 53 EUR/fő*)
Részvételi díj (06.28., 09.18.): 312.000 Ft / 810 EUR 
(Kis csoportos létszám felár: 24.000 Ft / 62 EUR/fő*)
Részvételi díj (11.16.): 265.000 Ft / 707 EUR 
(Kis csoportos létszám felár: 20.000 Ft / 53 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár (04.27., 05.24., 10.21.): 62.000 Ft / 161 EUR
1 ágyas felár (06.28., 09.18., 11.16.): 78.000 Ft / 203 EUR


Utasbiztosítás (Classic) 6 nap: 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) 6 nap: 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) 6 nap: 6.900 Ft
Utasbiztosítás (Classic) 7 nap: 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) 7 nap: 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) 7 nap: 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrendszerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 5 / 6 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5 / 6x félpanzió


Fakultatív programok (15 főtől):
Granada kirándulás: 22.000 Ft / 59 EUR
Malaga bor, ibériai sonka és tapas kostoló: 18.500 Ft / 49 EUR
Alhambra vezetéssel, belépővel (jelentkezéskor foglalni kell!): 26.500 Ft / 71 EUR
Gibraltári kirándulás és Ronda: 26.000 Ft + 32 EUR minibusz/fő / 67 EUR + 32 EUR
Córdobai kirándulás: 22.000 Ft / 59 EUR
Sevillai kirándulás: 29.500 Ft / 79 EUR
Alcazar belépő: Helyszínen fizetendő!
Mezquita belépő: Helyszínen fizetendő!


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 17 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 20.000 Ft / 53 EUR/fő (04.27., 05.24., 10.21., 11.16.) 
*15-24 fő esetén: 24.000 Ft / 62 EUR/fő (06.28., 09.18.)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 5 vagy 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 5x vagy 6x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket 

- transzfert a repülőtérről a szállodába

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege az utazás indulásáig minimálisan változhat 

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Granada


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Malaga


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Andalúzia


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Costa del Sol

A temperamentum, a flamenco és az örök napfény számtalan turistát vonz Andalúziába, Spanyolország déli részére. Ennek a gyönyörű vidéknek igen sok arca van: vad hegyvidékek, jellegzetes andalúz, fehér falvak és szép partszakaszok. Ezt az intenzív fények és a híres életöröm teszik teljessé. Élvezze Ön is Andalúzia napfényes tengerpartjának elragadó báját, a magával ragadó mór építészet remekeit, a hangulatos olívaligeteket és a nagy legelőket, ahol a híres fekete bikák legelnek.

Város: Torremolinos

Torremolinos Malagától 15 km-re találjuk az egykori kis halászfalut, mely mára a Costa del Sol legnagyobb üdülőhelyévé vált. A helység 9 km hosszú, szürkés homokkal borított strandját egy széles, pálmafás sétány szegélyezi. A városban számos üzletet, hangulatos éttermeket, bárokat, kávézókat és éjszakai szórakozóhelyeket találhatunk.

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Costa del Sol

A temperamentum, a flamenco és az örök napfény számtalan turistát vonz Andalúziába, Spanyolország déli részére. Ennek a gyönyörű vidéknek igen sok arca van: vad hegyvidékek, jellegzetes andalúz, fehér falvak és szép partszakaszok. Ezt az intenzív fények és a híres életöröm teszik teljessé. Élvezze Ön is Andalúzia napfényes tengerpartjának elragadó báját, a magával ragadó mór építészet remekeit, a hangulatos olívaligeteket és a nagy legelőket, ahol a híres fekete bikák legelnek.

Város: Benalmadena

Benalmadena Torremolinos és Fuengirola között, Malagától 18 km-re található az egykori halászfalu. A jachtkikötőjéről és halvendéglőiről ismert Benalmadena szinte teljesen egybeépült Torremolinos-sal. A két település között a régi "Carihuela" negyedben vannak a legjobb éttermek, ahol ki lehet próbálni a kitűnő halételeket és a tenger gyümölcseit.

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Sevilla


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Granada


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Córdoba

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Andalúzia

300 km hosszú part, Spanyolország déli részén található, "Napos part"-nak is nevezik. Északról hegység határolja, amely megvédi a széltől és csapadéktól.
Costa del Sol a leglátogatottabb helyek közé tartozik Andalúziában, kellemes éghajlatának köszönhetően, 300 napsütéses nap évente. Gyönyörű strandjai vannak, átlátszó, kristálytiszta vízzel. Nagyon sok időtöltési lehetőség van itt, pl. vásárlás, sportolás. A golf szerelmeseinek számos minőséges golf pálya áll rendelkezésükre.

 

A természet és történelem kedvelőinek is akad itt bőven látnivaló. Gyönyörű vidék, ahol a part felett csodás hegyek, fehér andalúziai falvak és számos történelmi hely található - Malaga, Sevilla, Granada, Cordóba palota és nem utolsó sorban Giblartár. A Costa del Solon minden turista nyugodt kikapcsolódást talál magának.



Spanyolország déli része, Andalúzia gyönyörű vidék. Tengerpartjával, hegyeivel (pl.Sierra Nevada), sokszáz éves városaival, mint pl. Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga, vagy a Gibraltári szoros, sok-sok látnivalót kinál.





Azonban egy-egy eldugott faluban is lehet nagyon szép és érdekes dolgokat látni és felfedezni. Ezen a vidéken pl. Nerja cseppköbarlangja és homokkő-sziklákkal tagolt tengerpartja, Mijas bájos hegyi falucskája, vagy a Ronda nevű, de egyáltalán nem ronda kisváros, amelyet egy 65m mély szakadék választ ketté, feltétlenül megér egy egynapos kirándulást, ha már valaki erre jár.

Város: Ronda

Válogasson útjaink közt téma szerint!