+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Provence-tól az óceán partig! Languedoc és...

Franciaország, Aquitánia

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Mediterrán program, Nyugat-európai program, Városlátogatás
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Genova (1080 km)

Kora reggel indulunk Szeged­ről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szál­lásunkat.

2. nap: Nizza – Antibes – Aix-en-Provence (440 km)

Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon uta­zunk tovább. Repülővel csatlakozó utasainkat Nizza repülőterén üdvözöljük, majd Antibes-ba érkezünk. Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd kö­zelében Európa legnagyobb jacht­kikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabad­strandon engedhetünk a hűs hullá­mok csábításának... Aix-en-Proven­ce Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó álla­potban maradt útvesztőiben mél­tóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille kör­nyéki szálláshelyünkre érkezünk. 

3. nap: Avignon és Marseille. Hajóval IF vára (200 km)

Reggeli után irány Avignon! Meg­tekintjük katedrálisát, a pápai pa­lotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb par­kjainak egyike - felsétálunk lép­csősorán, majd a belvárosba érke­zünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legma­gasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk ut­cái, meredek lépcsői, már-már ros­kadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Vis­szatérünk Marseille környéki szál­láshelyünkre.

4. nap: Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km)

Franciaország Rómája: két lenyű­göző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbsé­gével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornya­ival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálá­sára szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit. 

5. nap: Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km)

Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellen­tétben a többi francia székesegy­házzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzet­centiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Laut­rec Múzeumot egyénileg látogat­hatjuk. A városközpontban közép­kori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Fran­ciaország legnagyobb és legtelje­sebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap: A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km)

Lourdes egészen a XIX. század vé­géig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a követke­ző programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneu­sok! Itt a látványosságok látványos­sága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszaté­rünk Lourdes-ba és Bayonne-ba in­dulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk vá­rosrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcső­jét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú cso­koládét, rövid csokoládét, gömbö­lyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap: Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km)

Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdő­zők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs sze­let a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres me­doc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem aszta­lainál. Fakultatív ajánlatunk: bor­kóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap: Bordeaux – Perigord vidéke – Lyon (570 km)

A Massif Central vulkáni kúpjai mel­lett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fo­gaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Baziliká­ba is, mely a város egyik szimbó­luma. Belépve teljes falfelületet bo­rító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alat­tunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá ala­kul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni min­denképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap: Lyon – Genf – Montreaux – Chillon vízivára – Bern (420 km)

Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Lé­man partján épült, ott, ahol a Rhô­ne kilép a tóból. A parton a virágóra utal a virágos Genfre és a közép­korban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Genf repülőterén búcsút intünk a repülővel csatlakozó utastársaknak és folytatjuk az Utunkat a több ezer méteres hegyek lábánál fekvő Montreux tópartjára, melynek Bel­le Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjaitól kel életre. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világ­tól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap: Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (1150 km)

Reggelit követően hazafelé indu­lunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd uta­zunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csat­lakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.)

 

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon Nizza repülőterére, ahol csatlakozhat az autóbuszos csoporthoz. A 2-8. napon a leírás szerinti programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Hazaúton a program 9. napján a repülővel csatlakozó utasainkat Genf repülőterén búcsúztatjuk, ahonnan menetrend szerint hazautazás Budapest/Liszt Ferenc repülőtérre.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

 

Árak és felárak (1 főre) 2022. VI.24., IX.09. 


Részvételi díj autóbusszal (VI.24.): 325.000 Ft
Részvételi díj autóbusszal (IX.09.): 329.500 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft/fő*)
Részvételi díj repülővel (VI.25., IX.10.): 365.000 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 29.000 Ft/fő*) 
Repülőtéri illeték: kb. 45.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal (VI.24.): 117.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal (IX.09.): 124.000 Ft 
1 ágyas felár (repülővel): 89.500 Ft
9x vacsora felár (autóbusszal) 89.500 Ft
7x vacsora felár (repülővel): 70.500 Ft


Utasbiztosítás (Classic) autóbusszal: 5.700 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) autóbusszal: 7.400 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) autóbusszal: 9.500 Ft 
Utasbiztosítás (Classic) repülővel: 4.560 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) repülővel: 5.920 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) repülővel: 7.600 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 9 éjszaka szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 9x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől):
Hajókirándulás IF várához: 9.800 Ft
Medoc autentikus borkóstoló: 13.600 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 25.000 Ft/fő (autóbusszal)

*25-34 fő esetén: 29.000 Ft/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon vagy Nizzában repülőgéppel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

-  9x vacsora ellátást

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Aquitánia

Aquitániának több ezer éves történelme van, Lascaux II Barlangjai (Unesco örökség része) Bonaguil-i Kastély Történelmi városai között Bordeaux, Biarrizt, Bayonnae, Pau is kíváló kiránduló hely.
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese

Város: Bordeaux

Látnivalók:A Szent Mihály-torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye: 109 méterig szökkennek fel falai, gótikus kőcsipkéi, 5 méteres kereszt van a tetején. A cours Victor Hugo elején áll az 1755-ben épült Burgundiai-kapu. A Szent Kereszt-templom kapuzatának primitív szobrászi dísze önmagában is megragadó. A Szent András-katedrálist még román stílusban kezdték építeni, később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Külön áll a katedrális harangtornya: tour Pey-Berlandnak hívják, az érsek neve után, aki 1440 és 1446 között emeltette. Bordeaux nevét szerte a világon elsősorban a bordói borokról ismerik; a város a róla elnevezett Bordeaux-i borvidék központja. forrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Midi-Pyrénées

Midi-PyrénéesFranciaország egyik, délkeleten található régiója. Nyolc megye alkotja: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn és Tarn-et-Garonne. Székhelye Toulouse, fontosabb települései Albi, Auch, Blagnac, Cahors, Castres, Colomiers, Lourdes, Millau, Montauban, Muret, Rodez, Tarbes, Toulouse, Tournefeuille. Több mint 45 ezer négyzetkilométeres területével Francia Guyana után a legnagyobb francia régió.

Midi-Pyrénées viszonylag újkeletű régió, az V. köztársaság alatt hozták létre, főleg Languedoc és Gascogne tartományok területén, azzal a szándékkal, hogy egy Toulouse központú régiót alkossanak. forrás wikipedia

Város: Lourdes


Lourdes egy kis mezőváros dél-nyugat Franciaországban a Pireneusok lábánál fekszik. A város ma jelentős zarándokhely, amely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. A város egyik látnivalója a várkastélya. Nevét az arab Louerda-ról kapta, ami rózsát jelent. forrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Város: Marseille

Látnivalók:
Régi kikötő Notre Dame de la Garde székesegyház: neobizánci stílusú bazilika a város felett If vára: ahol Alexandre Dumas regénye szerint Edmond Dantès a későbbi Monte Cristo grófja raboskodott Unité d'Habitation: Le Corbusier tervei alapján épült Pierre Puget park Szent Viktor apátság „calanques”-ok: sziklafallal körbevett tengeröblök Tengerparti erőd. Régen aki ellenséges szándékkal jött biztos lehetett benne,hogy nem jut be a kikötőmedencébe. forrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Aquitánia

Aquitániának több ezer éves történelme van, Lascaux II Barlangjai (Unesco örökség része) Bonaguil-i Kastély Történelmi városai között Bordeaux, Biarrizt, Bayonnae, Pau is kíváló kiránduló hely.
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese

Város: Bordeaux

Látnivalók:A Szent Mihály-torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye: 109 méterig szökkennek fel falai, gótikus kőcsipkéi, 5 méteres kereszt van a tetején. A cours Victor Hugo elején áll az 1755-ben épült Burgundiai-kapu. A Szent Kereszt-templom kapuzatának primitív szobrászi dísze önmagában is megragadó. A Szent András-katedrálist még román stílusban kezdték építeni, később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Külön áll a katedrális harangtornya: tour Pey-Berlandnak hívják, az érsek neve után, aki 1440 és 1446 között emeltette. Bordeaux nevét szerte a világon elsősorban a bordói borokról ismerik; a város a róla elnevezett Bordeaux-i borvidék központja. forrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Rhone-Alpes

Lyon

Lyon város Franciaországban, a Rhône-Alpes régió és Rhône megye székhelye. Párizs után a legnagyobb agglomerációval rendelkezik.A Rhône és a Saône folyók összefolyásánál található, Párizstól 460 km-re délkeletre, Marseille-től 314 km-re északra, Genftől 150 km-re nyugatra.Nevezetességeo:Vieux Lyon (reneszász városrész);Place des Terreaux és a Városháza;Opera;Három Gall Amfiteátrum;Place Bellecour;Parc de la Tête d'Or;Fourvière tornya;traboule-ok (átjáróutcák);Saint-Nizier templom;Saint-Martin d'Ainay apátság;Hôtel-Dieu;Szent Bonaventúra-templom;Croix-Rousse;Notre-Dame de Fourvi

Város: Lyon


Nevezetességei  A városháza homlokzata Vieux Lyon (reneszász városrész) Place des Terreaux és a Városháza Opera Három Gall Amfiteátrum Antik színház Place Bellecour Parc de la Tête d'Or Fourvière tornya traboule-ok (átjáróutcák) Saint-Nizier templom Saint-Martin d'Ainay apátság Hôtel-Dieu Szent Bonaventúra-templom Croix-Rousse Notre-Dame de Fourvière bazilika Prímási székesegyház Cité International (modern városrész)forrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Antibes


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Aix en Provence


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Avignon


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Midi-Pyrénées

Midi-PyrénéesFranciaország egyik, délkeleten található régiója. Nyolc megye alkotja: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn és Tarn-et-Garonne. Székhelye Toulouse, fontosabb települései Albi, Auch, Blagnac, Cahors, Castres, Colomiers, Lourdes, Millau, Montauban, Muret, Rodez, Tarbes, Toulouse, Tournefeuille. Több mint 45 ezer négyzetkilométeres területével Francia Guyana után a legnagyobb francia régió.

Midi-Pyrénées viszonylag újkeletű régió, az V. köztársaság alatt hozták létre, főleg Languedoc és Gascogne tartományok területén, azzal a szándékkal, hogy egy Toulouse központú régiót alkossanak. forrás wikipedia

Város: Toulouse


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Aquitánia

Aquitániának több ezer éves történelme van, Lascaux II Barlangjai (Unesco örökség része) Bonaguil-i Kastély Történelmi városai között Bordeaux, Biarrizt, Bayonnae, Pau is kíváló kiránduló hely.
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese
Aquitánia Franciaország harmadik legnagyobb régiója, mely minden hozzávalóval rendelkezik egy személyre szabott vakációhoz: fedezze fel a Périgord-Limousin Regionális Természetvédelmi Park baszk partvidékét, a strandokat, a történelmet rejtő városokat, a festői falvakat, az erődöket, a várakat, Landes erdőit, a hegyeket és a borvidékeket.

Read more at: http://ee.france.fr/hu/franciaorszag-regioi/rubric/45019/discover/aquitania-felfedezese

Város: Biarritz/Anglet


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Genfi- tó környéke

A Genfi-tó (franciául Lac Léman) Közép-Európa második legnagyobb területű édesvizű tava.A tó 60%-a Svájchoz, 40%-a Franciaországhoz tartozik.Fontosabb városok a svájci oldalon: Genf, Lausanne, Vevey és Montreux.ausanne és Montreux között terül el a szőlőtermő lavaux-i régió, ami egyben világörökségi helyszín.Laussanne a Genfi tó partján helyezkedik el, 35 percre Genf városától.. A település legmagasabb pontja 235 méteren van, melyet kisvasúttal közelíthetünk meg. Érdemes felfedezni a várost a kikötőtől (Ouchy) egészen az óvárosig (Cité), barangolni a hangulatos, kis utcákban, üldögélni egy kávézó teraszán, vagy a számtalan park egyikében.

Város: Genf


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Genfi- tó környéke

A Genfi-tó (franciául Lac Léman) Közép-Európa második legnagyobb területű édesvizű tava.A tó 60%-a Svájchoz, 40%-a Franciaországhoz tartozik.Fontosabb városok a svájci oldalon: Genf, Lausanne, Vevey és Montreux.ausanne és Montreux között terül el a szőlőtermő lavaux-i régió, ami egyben világörökségi helyszín.Laussanne a Genfi tó partján helyezkedik el, 35 percre Genf városától.. A település legmagasabb pontja 235 méteren van, melyet kisvasúttal közelíthetünk meg. Érdemes felfedezni a várost a kikötőtől (Ouchy) egészen az óvárosig (Cité), barangolni a hangulatos, kis utcákban, üldögélni egy kávézó teraszán, vagy a számtalan park egyikében.

Város: Montreux


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Bern

Bern nevezetességeit végigjárni, egy hét is kevés volna. Nem csoda, hogy a városközpont az UNESCO világörökség része lett Óváros (Altstadt) vagy Belváros (Innere Stadt) néven, hisz középkori hangulatú, városképében a 15–16. század építészetét őrző, festői fekvésű városmagjával valóban Svájc egyik legpatinásabb települése. Ha az óváros sikátorszerű, macskakövekkel kirakott, helyenként művészi kivitelű kutakkal díszített utcácskáin járunk, feltétlen fordítsuk felfelé fejünket. El ne mulasszuk megtekinteni a városnegyed lakóházainak, melyek az 1405-ös tűzvész után épültek, díszes homlokzatát. A két-három emeletes, káprázatos színekre festett épületek aljában boltívekkel lehatárolt árkádsor fut, melyek ma hangulatos üzletsoroknak adnak otthont vásárlásra késztetve a turistákat.

Város: Bern


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cśur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Körutazás Svájcban

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Svájcban


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Nimes

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Carcassonne

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Midi-Pyrénées

Midi-PyrénéesFranciaország egyik, délkeleten található régiója. Nyolc megye alkotja: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn és Tarn-et-Garonne. Székhelye Toulouse, fontosabb települései Albi, Auch, Blagnac, Cahors, Castres, Colomiers, Lourdes, Millau, Montauban, Muret, Rodez, Tarbes, Toulouse, Tournefeuille. Több mint 45 ezer négyzetkilométeres területével Francia Guyana után a legnagyobb francia régió.

Midi-Pyrénées viszonylag újkeletű régió, az V. köztársaság alatt hozták létre, főleg Languedoc és Gascogne tartományok területén, azzal a szándékkal, hogy egy Toulouse központú régiót alkossanak. forrás wikipedia

Város: Albi

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Bayonne

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Medoc borvidék

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Perigord vidék

Válogasson útjaink közt téma szerint!