+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

USA - Keleti part: New York - Washington -...

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Az USA keleti partvidékének legszebb természeti kincsét - Niagara-vízesés - és legfontosabb városait - Washington, Philadelphia, New York, - fűztük egy csokorba. Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz.

Utazás: Budapest – New York – Budapest között európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

1. nap: Budapest – New York
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről átszállással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába. 
Az első benyomás a városról, egy kis séta keretében.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
- New York: Szabadságszobor
- Philadelphia: Függetlenség Csarnoka

A változtatás jogát fenntartjuk!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 989.000 Ft (841.000 Ft + kb. 148.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 303.000 Ft
Kedvezmény a 3. személynek kétágyas szobában: 155.000 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 120 USD + 140 CAD (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 25-29 fő esetén: 38.000 Ft

Az árakat 1 USD = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 37 USD, Empire State Building kb. 45 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50 CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35 CAD, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 50 USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 2,8 % 
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Körutazás Amerikában

Város: Körutazás Amerikában

Körutazások városlátogatások gyűjtő fogalma, így az országban induló utak egy helyen jelennek meg, a programok részletes szálláshelyei és városai a programok leírásában szerepel.

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: New York

Város: New York

New York vitathatatlanul nagy város. Zajos, mocskos, bűnözéssel teli, agresszív és lehengerlően energikus. Nincs még egy ilyen város sehol a világon. Szerethetjük vagy gyűlölhetjük, de lehetetlen, hogy közönyösek maradjunk iránta.
Van egy ember, akinek közismert szülővárosa iránti megingathatatlan szeretete. Amit Woody Allen nem jelentetett meg mozivásznon kedvenc városáról, azt nagy valószínűséggel nem is érdemes tudni. A Manhattanen, Annie Hallon, Hannah és nővérein kívül számos más sikerfilmnek nyújtott hátteret a város, hogy a véget nem érő tv-sorozatokról ne is beszéljünk. Nem csoda, hogy New York megérkezésünk pillanatától kezdve ismerősnek tűnik. A város különálló, sajátos hangulatú negyedek hálózata. Ezért van az, hogy egy utca keresztezése a turista számára csak pár lépés, de valójában hatalmas ugrás a különböző kultúrák között. Amióta csak New York a világ minden tájáról bevándorolni kívánók áhított célpontja lett, különböző, egymástól teljesen elütő etnikai
csoportok telepedtek le itt, és teremtették meg saját kultúrájukat, őrizték és ápolták hagyományaikat, nemzetiségi negyedeiket pedig igyekeztek az óhazában megszokott módon kialakítani.

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Washington

Város: Washington

Kanada

Látnivalók

Montreal
Kétnyelvű város, amely a Mont Royal körül épült fel, nem kevés véráldozat révén, vélhetően a nevét is innen kapta. Néhány szép. XVIII. századi épület teszi hangulatossá a települést, melyek közül említést érdemel a Pointe-a-Calliere (Régészeti és Történeti Múzeum). Télen elviselhetetlenül hideg szelek uralkodnak a város fölött, ilyenkor a nép leköltözik a föld alá, ahol éttermek, mozik, szórakoztató létesítmények tucatjai várják őket. A bárok egy része angolos, más része franciás beállítottsága. Válasszon ki-ki kedvére!

Vancouver
A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb „beach”-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

Sziklás-hegység
Az Alberta és British Columbia államok határán fekvő Sziklás-hegységet két hatalmas kiterjedésű nemzeti park próbálja magába fogadni. Ezek egyike, a Banff volt Kanada első hivatalos természetvédelmi területe, a névadó város ma az ország ma első számú nyári és téli üdülőhely. A Banff legfőbb vonzereje az idilli fekvésű, türkizkék vizű Moraine tó. A Jasper nevű másik nemzeti parkkal a Columbia Jégmező köti össze Banffot. Ez a vidék nem sokat változott a legutolsó jégkorszak óta, éppen ezért 30 gleccser is található területén. Persze a jeget el is lehet kerülni, például túrázással, termálfürdőzéssel vagy barlangmászással.

A préri
A Sziklás-hegység lábánál kezdődik Kanada szíve, a préri, amely szélesen és laposan húzódik végig Alberta, Saskatchewan és Manitoba szövetségi államok területén. A szépen megművelt mezőgazdasági területek mellett azért akad itt néhány nemzeti park is, így a Feketelábú indiánok emlékhelye Fort Macleod mellett, vagy a 3000 km2 területű Lovagló-hegyi Nemzeti Park Manitobában, amely a szabadon legelésző bölények hazája. Érdemes tudni, hogy a szárazföldi közlekedés mellett rengeteg kajak és kenu túraútvonal várja itt a turistákat. Az őslakos indiánok és bölények mellett errefelé a bevándorlók is őrzik hagyományaikat, Yorktonban például hagymakupolás templomok fogadják az idegent jelezve, hogy itt ukránok telepedtek le.

Narcisse Vadrezervátum
A manitobai Narcisse városa a kígyók kedvelőinek gyülekezőhelye. E tartományban ugyanis több mint 10.000 vörösoldalú abroncskígyó él, ráadásul a szintén itt található Manitoba-tóról az a hír járja, hogy a Loch Ness-i szörny rokonsága itt telelt át néhány évezredet. A helyiek szerint egy ilyen óriási kígyót már megölt a katonaság, és nagy titoktartás mellett éjszaka el is szállították innen. Aki nem hisz, járjon utána.

A rengeteg kitűnő gyalogtúra útvonalról elég, ha annyit megjegyzünk, akinek van 500 szabad napja, végiggyalogolhatja Kanadát keletről nyugatra, vagy akár fordítva.

A legfőbb síközpontok Ontarióban, Quebecben, Albertában, illetve Whistler környékén, British Columbiában találhatók, de aki valami igazán különlegesre vágyik, menjen el az alaszkai határ közelébe, ahol akár az inuit eszkimó indiánok sajátos sportágait is gyakorolhatja.

Kanadában összesen 37 nemzeti park és 129 nemzeti történeti park található, amelyek közül 12 az Unesco Világörökségek listáján is szerepel.

Montreal felett magasodik a Mont Royal, amelyről a város a nevét kapta. Az európai hatás erősen érződik a városon. A város gyöngyszeme a Pointe-a-Calliere, a Régészeti és Történeti Múzeum.

Vencouver Kanada legbájosabb városa, azonnal bele lehet szeretni. Leghíresebb látnivalója a Stanley Park és a tengerpartok szerelmeseit elbűvölő Wreck-part. A Vancouver-szigeten pedig természeti csodákban gyönyörködhet a turista.

A Sziklás-hegység természeti adottságaival vonza a turisták özönét. Csodás látványt nyújt a Moraine tó, valamint a Banff és a Jasper Nemzeti Park is.

A Niagara vízesés a nászutasok kedvelt célpontja, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.

Térség: Toronto

Város: Toronto


Válogasson útjaink közt téma szerint!