+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy Dél-India körutazás pihenéssel...

India, Körutazás Indiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Utolsó helyek!

Foglaljon 10 000 Ft/fő kedvezménnyel december 14-ig!

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


India ezerarcú ország, érdemes újra és újra visszatérni, most azért, hogy megtekintsék Tamil Nadu és Kerala államok kulturális és természeti szépségeit Mahabalipuram Parti templomától, Pondicherry francia emlékein és Madurai templomkomplexumán át Kerala gyönyörű partvidékéig.

Dátum 2019. január 17-30.
Időtartam:
14 nap/12 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:
Kb. 10 óra
Elhelyezés
: 3*+ és 4* szállodákban, 1 éjszaka lakóhajón
Ellátás:
Reggeli
Idegenvezetés:
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám
20 fő


Programleírás :


1-2. nap: elutazás Budapestről, Chennai

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, repülés egy átszállással Chennai városába, éjszaka a repülőn. Érkezés az egykori Madrasba a reggeli órákban, egy finom reggelit követően indulunk a város felfedezésére. Tamil Nadu állam fővárosának legfontosabb látnivalói a Kapaleeshwarar templom és a Szent Tamás templom, majd átszeljük az óvárost, ahol a bíróság impozáns vörös épülete is található. Délután Dakshinachitra „élő múzeum” (skanzen) érintésével transzfer Mahabalipuram tengerparti városába, kikapcsolódás a szállodában (2 éj).

 

3. nap: Mahabalipuram

Délelőtt látogatás Mahabalipuram templomainál, ahol csodás domborműveket láthatunk, az úgynevezett Parti templomok pedig az UNESCO Világörökség részét képezik.

 

4. nap: Pondicherry

Reggeli után útnak indulunk, és rövid megállót teszünk Auroville utópisztikus városában, mely a világ egyik legfontosabb spirituális központja, ahol a világ minden tájáról érkezett lakosok igyekeznek a természettel harmóniában élve egy új berendezkedésű várost létre hozni. Innen Pondicherry-be utazunk tovább, a város 1954-ig francia uralom alatt állt, ennek hatása a mai napig érződik, főleg a gyarmati stílusú óvárosban. Délután az Aurobindo ashram mindennapjaival ismerkedhetünk meg, majd meglátogatjuk Pondicherry templomát és virágpiacát is. Szállás Pondicherry-ben (1 éj).

 

5. nap: Tanjore

Reggel Trichy felé indulunk, útközben Tanjore városát fedezhetjük fel. Tanjore nevezetessége a Shiva isten tiszteletére emelt híres Brahadeeswarar templom, az épület a Chola építészet neves emléke, majd ellátogatunk a Tanjore Palotában található múzeumba is. Szállás Trichy-ben (1 éj).

 

6. nap: Trichy

Reggeli után ismerkedés a Kaveri folyó partján fekvő várossal. Látogatás a város egyik fő nevezetességénél, a Sziklaerődnél, ahová a több száz sziklába vájt lépcsőfokon juthatunk fel - a fáradalmakért a csodálatos kilátás kárpótol. A város másik jelképe a monumentális Sri Ranganathaswarmy templom, amely az egyik legjelentősebb Visnu isten tiszteletére emelt templom Indiában. Délután utazás a templomok városaként ismert Madurai-ba. Szállás Madurai-ban (2 éj).

 

7. nap: Madurai

Tamil Nadu állam kulturális központja lenyűgöző építészeti emlékekkel varázsolja el látogatóit. A városnézés során megtekintjük a hatalmas Meenakshi templomkomplexumot és a Thirumalai Nayak palotát. Este megtekintjük a Meenakshi templom hagyományos ceremóniáját, az aartit.

 

8. nap: Thekkady

Reggeli után utazás Periyarba, a Cardamom Hills hegység szívében található természetvédelmi területre. Gyönyörű tájakon, trópusi esőerdőkkel borított hegyoldalak között vezet az út. A szobák elfoglalása után látogatást teszünk Thekkady-ban egy fűszerfarmon, majd a helyi elefántokkal barátkozunk, akár a hátukon ülve is. Szállás Thekkady-ban (1 éj).

 

9. nap: Periyar, utazás Kovalam tengerpartjára

Kora reggel hajókirándulásra indulunk a Periyar tavon (alacsony vízállás esetén alternatív programot szervezünk). A környék híres a vadon élő elefántjairól és gazdag madárvilágáról. Ilyen korán nagy esélyünk van szemügyre venni őket a tóparton. A reggelit követően transzfer Kovalam tengerpartjára. Délután szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. Szállás Kovalam tengerpartján (3 éj).

 

10-11 nap: Kovalam

Egész napos szabad program a tengerparti szállodában, fakultatív programlehetőségekkel.

 

12. nap: Alleppey

Reggel utazás Alleppey kikötőjébe, ahol birtokba vesszük a csoport számára kibérelt kettuvallam lakóhajókat és útnak indulunk a hajózásra Kerala csatornáin, lagúnáin. A kettuvallam Kerala gyönyörű partvidékének hagyományos hajója, amit pálmalevelekkel és virágokkal díszítenek. A fedélzeten saját szakácsunknak köszönhetően friss, hagyományos ételeket fogyaszthatunk, miközben a csatornák-lagúnák-tavak-folyók hálózatának csodálatos tájain és végtelen rizsföldek között hajókázunk. Szállás a hajón kényelmes, kétágyas, légkondicionált, fürdőszobás kabinokban (1 éj).

 

13. nap: Cochin

A reggeli órákban hajóink visszatérnek Alleppey kikötőjébe, buszra szállunk és továbbutazunk Cochin városába. Délután a város felfedezésére indulunk. Megtekintjük az egykori portugál és holland gyarmat fő látnivalóit: zsinagóga, Mattancherry holland palota, óváros, Fort Kochi, a St. Francis templom és a kínai halászhálók. Az esti órákban egy kathakali táncelőadást tekinthetünk meg, mely Kerala tartomány klasszikus drámai táncelőadása. Szimbolikus kéztartások, kecses és csábító mozdulatok, összetett koreográfia jellemzik ezt a zenét, táncot és színjátszást egyesítő előadást. A táncosok a hindu mitológiából adnak elő jeleneteket, egy álomvilágot elevenítve meg a színpadon. Szállás Cochin-ban (1 éj).

 

14. nap: hazautazás Budapestre

Transzfer Cochin repülőterére a kora hajnali órákban, hazautazás egy átszállással Budapestre, hazaérkezés a helyi idő szerinti déli órákban.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 11 éjszakára reggelivel 1 éjszakát lakóhajón teljes ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illeték: kb. 129 000 Ft/fő, vízum és vízumügyintézés díja: kb. 26 000 Ft/fő, borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.



Érintett desztinációk:

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Körutazás Indiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!