+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Portótól Algarve tengerpartjáig -...

Portugália, Körutazás Portugáliában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:
Őszi napsütés portugál tájakon
csoportos körutazás


Időtartam:
8 nap/7 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal
Repülési idő: kb. 4,5 óra
Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Min. létszám: 25 fő

Programleírás


1. nap: utazás Portóba

Elutazás Budapestről a reggeli órákban brüsszeli átszállással Portóba. A repülőtérről egyből Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Visszautazás Portóba, bejelentkezés a szállodába, este szabad program. Szállás Portóban (1 éj).

 

2. nap: Porto, Aveiro, Coimbra és Fátima


Délelőtt panoráma városnézés a Duoro-folyó partján fekvő Portóban, majd séta a történelmi Ribeira városrészben, rövid szabad program. Továbbutazás Aveiro-ba, vagyis a portugál Velencébe, rövid fotózási lehetőség a városközpontban, megcsodálhatjuk a hangulatos városka csatornáin közlekedő tipikus moliceiro csónakokat, majd Coimbra felé utazunk. Coimbra Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Fatima a nap utolsó megállója, a zarándokok városában 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványosság a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 

3. nap: Batalha Nazaré, Obidos, Sintra és a Cabo da Roca


Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része és Nazaré bájos halászfalvában, majd végül Obidosban. A hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Délután a Világörökség részét képező Sintrába utazunk, séta a városka történelmi központjában majd továbbutazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba Cascais üdülővároska és a kaszinójáról híres Estoril érintésével utazunk. Szállás Lisszabonban (2 éj).

 

4. nap: Lisszabon

A gyönyörű portugál főváros felfedezését a Belém negyedben kezdjük, ismerkedés a környék látnivalóival: Jeromosok kolostora, Belém Torony, Felfedezők emlékműve. Panoráma városnézéssel folytatódik a nap: VII Eduard park, Avenida de Liberdade sugárút, a Restauradores és Rossio terek. A Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. A városnézést követően szabad program, visszatérhetnek a busszal a szállodába, vagy bent maradhatnak az belvárosban, javasoljuk, hogy használják ki ezt a szabad délutánt Lisszabonban! Sétáljanak az óváros kacskaringós utcáin, járják végig a híres 28-as villamos útvonalát és tekintsék meg a számos híres kilátó egyikét!

 

5. nap: Évora és Beja


Reggeli után elhagyjuk Lisszabont az Április 25-e hídon át, utazás az UNESCO világörökség részét képező Évorába. A változatos műemlékeiről híres, autentikus portugál hangulatot árasztó város fő látnivalói a római templom, a katedrális, az egyetem épülete, a St. Francis templom és a Giraldo tér.

Továbbutazás délre, az Algarve régiójába, megálló Beja-ban, az Alentejo második legfontosabb városában. A Beja-ban tett séta során a legfontosabb látnivalókkal ismerkedhetünk meg: a vár, a Misericordia templom és a kolostor. Albufeirába utazunk, az Algarve legfontosabb nyaralóhelyére, amelyet fantasztikus tengerpartok vesznek körül. Szállás Albufeira környékén (3 éj).

 

6. nap: Albufeira


Egész napos szabad program.

 

7. nap: Lagos, Sagres, Cabo de Sao Vicente

Egész napos kirándulásra indulunk, első megállónk Lagos lesz, a felfedezések korának fontos városa, sétánk során a történelmi központ fő látnivalóit láthatjuk: a rabszolgapiac, az erőd, a Szt. Antal templom. Következő megállónk a Cabo Sao Vicente, Portugália legdélnyugatibb pontja, majd Sagresbe látogatunk, a falu halászkikötőjét és az erődöt tekintjük meg. Délután látogatás és szabad program Portimao-ban, a régió legfontosabb halászfalvában.

 

8. nap: Faro


A délelőttöt Faróban, az Algarve fővárosában töltjük. Séta az elegáns óváros macskaköves utcáin, majd rövid szabad program. Dél körül transzfer a farói repülőtérre, hazautazás Budapestre brüsszeli átszállással.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illeték: kb. 59 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.


Belépőjegyek:
·Egyetemi könyvtár, Coimbra: 9 EUR/fő
·Batalha-i kolostor: 6 EUR/fő
·Katedrális, Évora: 1,50 EUR/fő
·Szt. Francis templom, Évora: 1 EUR/fő
·Szent Antal templo, Lagos: 2 EUR/fő
·Sagres-i erőd:  3 EUR/fő


Érintett desztinációk:

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Körutazás Portugáliában

Város: Körutazás Portugáliában


Válogasson útjaink közt téma szerint!